Comunitat Valenciana

Les Corts proposen a Alicia Millán i Susana Gisbert per al Tribunal Constitucional

  • Les 2 elegides s'elevaran al Senat, Cambra encarregada de triar els 4 noms amb els quals es renovaran les places que s'elegeixen des d'esta institució.
  • La votació ha sigut secreta en urna i s'ha desenvolupat al començament del ple de les Corts d'este dimecres, i cada diputat ha pogut escriure dos noms.
  • Compromís i Podem ja van avançar fa unes  setmanes la seua intenció de proposar a candidates dones amb l'objectiu d'"anar feminitzant" este òrgan.
Las Corts proponen a Alicia Millán y Susana Gisbert como magistradas del TC
Las Corts proponen a Alicia Millán y Susana Gisbert como magistradas del TC
TWITTER PODEMOS
Las Corts proponen a Alicia Millán y Susana Gisbert como magistradas del TC

El ple de les Corts ha proposat la magistrada de la Sala del contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) Alicia Millán i la fiscal i portaveu de la Fiscalia de València, Susana Gisbert, com a candidates a magistrades del Tribunal Constitucional.

Així s'ha decidit per votació secreta en urna al començament del ple de les Corts d'este dimecres, el primer de l'actual període de sessions, en què els diputats han pogut escriure dos noms.

Les dues candidates elegides s'elevaran al Senat, Cambra encarregada de triar els quatre noms amb els quals es renovaran les places que s'elegeixen des d'esta institució.

Alicia Millán, proposada per PSPV i Compromís, i la candidata plantejada per Podem, Susana Gisbert, han aconseguit 52 vots a favor.

Per la seua banda, el doctor en Dret i catedràtic Alfredo Montoya i el magistrat del Tribunal Constitucional des de 2014 Ricardo Enríquez, proposats pel PP, han aconseguit 29 vots. Alhora, s'han comptabilitzat 12 vots en blanc.

El grup socialista, Compromís i Podem ja van avançar fa unes quantes setmanes la seua intenció de proposar a candidates dones per a la renovació del Constitucional amb l'objectiu d'"anar feminitzant" este òrgan i avançar cap a l'equilibri entre hòmens i dones en la seua composició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento