Comunitat Valenciana

El DOGV publica el nou decret que regula els concerts educatius i convoca el procés de renovació

  • El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica este dimarts el nou decret pel qual s'aprova el reglament de concerts educatius en la Comunitat i es convoca el procés d'accés o renovació, que segons ha explicat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, es concediran en funció a la "demanda real" que hi haja i no d'acord amb "criteris discrecionals" com "es feia abans".
Alumnos en clase
Alumnos en clase
GENERALITAT VALENCIANA
Alumnos en clase

El decret regula tant els concerts generals com els singulars -aquells que corresponen a ensenyaments postobligatòries com Batxillerat i FP- i establix que la durada dels concerts vigents finalitza quan acabe el curs 2018-19 per a Educació Primària i en el curs 2016-17 per a la resta de casos, sense perjuí de les possibles pròrrogues o renovació dels concerts generals i la firma de nous concerts singulars.

La Conselleria farà un procés general d'accés als concerts o de renovació cada sis anys per als concerts de primària i cada quatre anys a la resta de cas.

La nova normativa fixa com causes d'extinció dels concerts la finalització del termini de durada del concert, el mutu acord de les parts, l'incompliment greu de les obligacions derivades del concert per part de l'administració o del titular del centre o la revocació de l'autorització administrativa del centre.

En el cas dels concerts singulars -nivells postobligatoris- en el cas de l'FP establix la necessitat que la ràtio mínima d'alumnat per unitat siga de 17 estudiants per a constituir la primera unitat de cada curs i cicle. En el cas d'alguns cicles concrets, de famílies com transport, electricitat o tèxtil, entre d'altres, queda reduït a 13. Les unitats que no arriben al número mínim d'alumnat previst no es consideraran concertades.

Pel que fa a Batxillerat, la ràtio mínima per a la concertació és de 25 alumnes per a constituir la primera unitat de cada curs. A més, especifica que es podran constituir unitats mixtes en el cas que el nombre d'alumnes de diverses modalitats sigui inferior a 35.

Alhora, el decret especifica que en el cas que el nombre de sol·licituds de concerts singulars siga superior al nombre de places necessàries o quan no hi haja consignació pressupostària suficient, es donarà preferència als centres d'acord amb una sèrie de criteris.

CRITERIS

Estos criteris són, per ordre d'importància, que els centres estigueren acollits al règim de concerts per a nivells postobligatoris amb anterioritat a l'entrada en vigor de la llei de 1985 reguladora del dret a l'educació, aquells que tinguen major proporció d'alumnes de condicions econòmiques i socials desfavorables, els que realitzen experiències d'interès pedagògic, els centres que tinguen major nombre d'estudiants que pertanyen a la zona educativa on s'ubica el centre i aquells que hagen contractat professorat acomiadat d'altres centres per la modificació o supressió de concert.

Per damunt d'estos criteris prevaldrà el criteri general marcat per la llei estatal que explicita que les cooperatives educatives tenen prioritat de concertació respecte a les empreses que no ho són.

Divendres passat Vicent Marzà ha assenyalat sobre esta qüestió: "Si hi ha 5 demandes de centres educatius per a concert per a una població que sol necessita 4, prioritzarem els que han de tindre el concert".

Després d'apuntar que este decret s'ha aprovat perquè enguany finalitzaven els concerts i la Llei estatal de concerts educatius, en vigor des de 1985 no regula els concerts singulars, ha defensat que amb el nou marc normatiu es garantix a tots els centres privats "les mateixes oportunitats" a l'accés al règim de concerts dels ensenyaments postobligatòries.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento