Comunitat Valenciana

Teté Delgado i Gabino Diego porten a l'Olympia un "autèntic disbarat" d'intercanvi de parelles

  • El Teatre Olympia de València puja a l'escenari un intercanvi de parelles protagonitzat per un "all star de la comèdia", amb Teté Delgado i Gabino Diego, que es convertix en un "autèntic disbarat" d'història, que és "tremendament divertida", i finalitza amb "un missatge molt tendre": "Valorar el que tens al costat".
Los actores de 'El Intercambio', en el Olympia
Los actores de 'El Intercambio', en el Olympia
EUROPA PRESS
Los actores de 'El Intercambio', en el Olympia

Així ho han assenyalat este dijous els protagonistes de l'obra, Gabino Diego i Teté Delgado, en la roda de premsa de presentació d''El intercambio', en què també han participat la resta d'actors que formen part d'esta funció, Rodrigo Poisón, Juanma Lara, Ignacio Nacho i Natalia Roig, i el director Juan José Afonso.

"Un pla perfecte... Pot eixir una alguna cosa pitjor?". Baix esta premissa comença esta representació, en cartell del 19 al 29 de gener, en què Eva -Teté Delgado- decidix "obsequiar al seu marit" Jaime -Gabino Diego- amb un intercanvi de parelles, una cosa que ell portava desitjant un temps, per a celebrar els seus vint anys de matrimoni i, de passada, "oxigenar un poc la relació". El que, a priori, es preveu com "una vetllada excitant i divertida", es convertirà en "un autèntic malson".

El director d''El intercambio' ha explicat que darrere d'esta decisió de la parella "hi ha una història tendra, plena d'amor i tremendament divertida". Gabino Diego, per part seua, ha comentat que s'ha unit un "all star de la comèdia" amb un "text fantàstic" en què s'extreuen "conclusions molt maques", sobre "aprendre a valorar el que tens al costat".

L'autor i també intèrpret d'esta obra, Ignacio Nacho, ha destacat que "estadísticament és poc probable que succeïsca el que passa, però és possible": "El que a priori semblava una situació sense molts problemes es convertix en un autèntic disbarat", ha afegit.

Per la seua banda, Teté Delgado ha indicat que es tracta d'"una parella molt normal" i que "ella veu el que li diu el seu marit, però després passen coses que no s'esperen". "És un senar-stop. Que vinguen riguts de casa perquè no es para", ha opinat. Sobre el seu personatge, ha indicat que li van donar a elegir entre "una bèstia bruna i una dona reservada" i va elegir la segona opció, perquè ja és "una bèstia en la vida real".

Gabino Diego ha explicat que el seu personatge, el marit, "sempre pensa que va a haver una mica millor fora i s'adona que el millor és el que té". Una cosa que "a moltes parelles els passa", segons l'actor. Així, Lara ha afirmat que "hi ha moltíssimes parelles així, normals, que es preguntarien el que fa esta parella; molta gent es plantejarà esta opció i molta gent dirà mai en la vida".

A això, Delgado ha afegit que es reflectix "això que tenen els oncles, que pensen que van a estar amb cinc ties en un jacuzzi", però la conclusió de l'obra és "valorar el que tens al costat", segons ha dit Diego.

COMÈDIA "ETERNA I ATEMPORAL"

L'actriu Natalia Roig ha afirmat que 'El intercambio' és una comèdia "eterna i atemporal" amb la qual els espectadors "se'n van a riure, però també van a pensar". "És una comèdia d'embolics que sorprèn fins al final", ha subratllat la intèrpret.

Juanma Lara ha assegurat que "feia temps" que no es "divertia tant" fent una funció, ja que es tracta d'una "comèdia diferent". Rodrigo Poisón ha coincidit amb el seu company: "Em vaig riure moltíssim només llegint el text, això passa poquíssimes vegades. És una comèdia intel·ligent, recorda als germans Marx".

D'altra banda, Diego ha assenyalat que l'obra té alguns "tocs de musical" i Rodrigo Poisón "canta i balla".

"S'ACABA AMB L'OFICI AMB VEXACIÓ"

Tant el director de l'obra, Juan José Afonso, com els actors han aprofitat també l'ocasió per a denunciar la situació del sector, han destacat que tenen un 92% d'atur i han demanat al Govern que baixe el 21% d'IVA. Afonso ha manifestat que "s'està acabant amb este ofici amb vexació" i ha donat les gràcies "als pocs productors que encara arrisquen el seu diners al teatre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento