Comunitat Valenciana

UGT-PV denuncia que FGV contracte dos directors quan "hi ha més de 100 vacants" i 300 treballadors han sigut acomiadats

  • UGT-PV ha denunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) contractara a final de 2016 dos nous directors mentre en l'empresa pública "hi ha més de 100 vacants" actualment i l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 2012 va acordar l'acomiadament de 310 treballadors de la plantilla, la majoria prejubilats. A més, el sindicat ha assenyalat que l'última convocatòria pública de places va ser el 2008 i que "des d'aleshores no s'han convocat oposicions".

En un comunicat, la secció sindical d'UGT-PV en la companyia ha valorat en estos termes la contractació de personal per dirigir l'àrea de Comunicació, amb el nomenament de Manuel Salvador, i Clients i Accessibilitat, càrrec al qual es va incorporar la setmana passada Francesc Romeu, també vicesecretari general del PSPV-PSOE.

La formació ha expressat la seua sorpresa i desacord amb les dues altes davant de la "greu situació de falta de plantilla" en FGV amb "més de 100 treballadors" i "els més de 300 treballadors que han estat acomiadats a l'ERO de 2012", sense que "des del 2008 s'hagen convocat oposicions".

"La plantilla de FGV està indignada, ja que no pot entendre que, mentre falta pressupost i es posen traves per a contractar al personal operatiu que treu el servei, si hi ha diners i agilitat per a contractar alts directius", ha denunciat, referint-se a la falta de treballadors de manteniment de material i instal·lacions de seguretat, supervisors i agents d'estacions, entre d'altres.

UGT-PV també ha posat de relleu l'"escenari restrictiu" que preveu per a la companyia de transport públic les "polítiques restrictives dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2016, que es mantenen" per a enguany "tot i haver canviat de Consell".

50.000 HORES EXTRES EN DOS ANYS

En concret, ha recordat que en les empreses públiques "limiten les convocatòries a les taxes de reposició (jubilacions) en cinc places en FGV", quan "es necessiten més de 100 places", i sol en els dos últims anys els treballadors "han realitzat gairebé 50.000 hores extres". "Algú hauria de

prendre nota per no comprometre un servei essencial per a la Comunitat com és el transport públic", ha reivindicat.

Mentrestant, ha lamentat que FGV "tira amb prou feines amb dues Borses d'Ocupació Temporal", doncs "per a fer contractes temporals les autoritzacions de la Conselleria d'Hisenda arriben a compte gotes i amb bastant retard", amb fins a "autoritzacions bloquejades durant més de sis mesos". Per esta raó, ha insistit en la necessitat de "menys burocràcia" per no afectar el servei de metro i tramvia a València i Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento