Comunitat Valenciana

El Consell revisarà que Olivas siga Molt Honorable: "Si ja no ho és en la seua vida pública potser el títol no li va bé"

  • La vicepresidenta de la Generalitat i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat este divendres que el Consell revisarà el títol de 'Molt Honorable', que ostenten els expresidents de la Generalitat Valenciana, de l'expresident de Bancaixa i expresident de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas, després d'haver estat condemnat a any i mig de presó per falsificar una factura d'un ingrés de 500.000 euros per uns serveis d'assessorament a Vicente Cotino, nebot de l'expresident de les Corts Juan Cotino, que mai va fer.

"Si ja no és 'molt honorable' en la seua vida pública, potser el títol no li va bé", ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, després de ser preguntada sobre la decisió del Jutjat penal número 6 de València de condemnar Olivas a la pena d'un any i mig de presó per falsificar una factura.

Sobre esta qüestió, la vicepresidenta de la Generalitat ha puntualitzat que l'honoris de ser expresident es deurien revisar quan "algú perd esta exemplaritat que han de tindre els governants".

Segons la seua opinió, "el descontrol" porta a coses com que un expresident "siga condemnat per falsedat documental". "Que la màxima autoritat d'una comunitat autònoma faça un frau per a eludir les seues obligacions tributàries no és un comportament exemplar per als ciutadans", ha valorat.

Oltra ha lamentat que este tipus de situacions són amb les quals ha d'"afrontar" el Consell per a "aixecar una fama dolenta i una reputació lligada a la corrupció". "Quan tens un expresident condemnat per frau això és una imatge dolenta per a la Comunitat Valenciana", ha reprovat, per a destacar que "este tipus activitats delictives" no són les que definixen als valencians com a poble, sinó "als membres del PP que van instal·lar en esta comunitat un règim de saqueig i corrupció sistemàtica en totes les institucions on van governar amb majoria absoluta".

MECANISMES PER A RETIRAR EL TÍTOL

Per esta raó, ha reiterat la voluntat del Consell de seguir treballant perquè estes conductes formen "part del passat" i perquè es prenguen les mesures "adequades" cap a "una persona així". "L'honoris de ser expresident es deurien revisar quan algú perd esta exemplaritat que han de tindre els governants", ha manifestat.

Preguntada per si de cas existix algun mecanisme per a retirar el títol de 'Molt Honorable', Oltra ha explicat que es va modificar la llei d'expresident i es va introduir algun aspecte en relació amb esta qüestió.

Per a la portaveu del Consell, quan a una persona amb prerrogatives en funció del càrrec que ha ostentat se li manté el títol de 'Molt Honorable' ha de "ser-ho". "Si ja no és 'molt honarable' en la seua vida pública, potser el títol no li va bé. S'aplicarà la legislació en funció de les possibilitats que hi haja i el que dictamine la pròpia llei", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento