Comunitat Valenciana

El Consell i l'Ajuntament de València demanen inversió de l'Estat per a "desbloquejar" la T-2 i poder acabar les obres

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
Puig y Ribó atendiendo a los medios tras su reunión
Puig y Ribó atendiendo a los medios tras su reunión
EUROPA PRESS
Puig y Ribó atendiendo a los medios tras su reunión

La Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València han anunciat este dimarts la seua intenció de demanar inversions del Govern central amb la finalitat de "desbloquejar" la situació en la qual es troba la línia T-2 de Metrovalencia en esta ciutat, iniciada i paralitzada després a falta de recursos per l'anterior Executiu autonòmic del PP, i poder acabar estes obres.

Així ho han avançat el cap del Consell, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, després de la reunió que han mantingut al consistori per a abordar diferents temes que afecten la capital valenciana.

Tots dos han indicat que sol·licitaran una entrevista amb el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, per a reclamar el suport econòmic del seu departament en l'execució de la T-2 i poder d'esta manera donar eixida a un projecte mostra d'"una de les més enormes barbaritats de gestió del PP a la ciutat" de València emprès "sense tindre criteri i sense planificació".

Ximo Puig ha afegit que es tracta d'un "despropòsit enorme" conseqüència de "la falta de planificació" de l'anterior Consell que va portar a "foradar la ciutat sense planificar". El responsable autonòmic ha considerat que cal "intentar" treure esta infraestructura de la situació de paralització en la qual es troba i ha dit, en este sentit, que convenient "buscar la fórmula per no perdre tot" allò fet i aconseguir que "milions d'euros no se'n vagen a les escombraries".

"Cal la inversió de l'Estat. Nosaltres no podem ara mateix, donades les circumstàncies, afrontar", ha assenyalat Puig, que ha apuntat que "la situació econòmica de la Generalitat és la que és" i ha ressaltat que "només per a posar en marxa la primera fase caldrien al voltant de 130 milions d'euros". "Necessitem la inversió de l'Estat. Nosaltres no podem afrontar" a un projecte que parat "no servix per a res", ha insistit.

El president del Govern valencià s'ha mostrat "disposat" a "buscar solucions" i ha estimat convenient la inversió de l'administració central, i alhora ha criticat que hi haja invertit poc a la Comunitat Valenciana.

"Necessitem més que mai inversions, que hi haja inversió directa del ministeri. La Generalitat participarà en la mesura de les seues possibilitats, ha exposat, després de preguntar-li pels recursos de l'administració autonòmica.

Després d'això, respecte als terminis i sobre quan es podrien reprendre les obres de la T-2 del metro, Ximo Puig ha manifestat que no podia donar terminis i ha repetit que si no hi ha participació per part del Govern d'Espanya no es pot fer esta obra.

Per la seua banda, Joan Ribó ha manifestat la preocupació que existix per la paralització d'esta infraestructura i ha defensat també la necessitat de tindre partides en "els pressupostos generals de l'Estat que ajuden al finançament" d'esta obra.

L'alcalde ha indicat que l'administració central ha d'ajudar a València en este tema "igual que ajuda a ciutats com Màlaga o Sevilla per a finançar els seus metres". "Si ajuda amb inversions a d'altres ciutats, València també té dret", ha afegit.

PÀRQUING DE BRUIXES

Ribó s'ha referit en parlar de la T-2 a la situació del pàrquing de Bruges, al costat d'una de les parades d'esta línia i al Mercat Central, i a la urbanització de la part superior d'este aparcament.

Ha valorat l'acord tancat entre l'actual Consell i el seu equip de govern a l'Ajuntament de València per a desbloquejar la situació d'este equipament. Així, ha recordat que el consistori ho ha comprat per a fer-ho viable i ha esmentat el "compromís de la Generalitat" per a fer les obres de la superfície.

El primer edil ha opinat que la situació de bloqueig en la qual trobava el pàrquing és "una altra conseqüència de la planificació nefasta" del PP, que "ha generat problemes greus en tot l'entorn del Mercat Central i dels comerços de la zona". Ximo Puig ha apuntat que en els pressupostos autonòmics de 2017 figura ja l'obra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento