Comunitat Valenciana

Puig aposta per un Congrés del PSOE que presente una "esquerra potent" amb noves receptes per a "suturar la ferida"

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat la seua voluntat que el pròxim Congrés socialista que decidirà el nou líder de la formació presente "un projecte de centreesquerra, progressista i d'esquerres fort, potent i capaç de transformar a la societat", sense "buscar velles receptes" i amb l'objectiu de "suturar tota la ferida que ha deixat la crisi".

"Este congrés, sobretot, ha de mirar als ulls de la ciutadania i a totes les persones que ara mateix pensen que cal un projecte socialdemòcrata", ha manifestat, per la qual cosa "les dates no són el transcendent", sinó que "el fet fonamental és que hi haja un procés de maduresa democràtica en el PSOE: No mirar-se al melic sinó mirar a la realitat social".

En declaracions als mitjans de comunicació abans de presidir esta vesprada la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Puig ha mostrat així la seua posició amb vista al Comitè Federal que celebren els socialistes este dissabte 14 de gener per a avançar en el disseny i data del Congrés.

Sobre esta qüestió, ha assenyalat que "és intranscendent que siga un mes abans o un mes després" i que el "transcendent" segons la seua opinió és "que hi haja un procés de participació i d'expressió a la ciutadania". "I a veure de quina manera podem suturar les greus crisis de la desigualtat que s'han produït en estos anys", ha afegit.

En este sentit, el cap del PSPV ha recordat que "la crisi ens ha deixat una gran desigualtat, una fractura enorme" i ha assenyalat que "ara del que es tracta és de suturar totes esta ferida". Per a això, ha advocat per la necessitat d'"un partit progressista molt potent" i que el PSOE siga "capaç d'interpretar adequadament" la situació.

En definitiva, Puig ha defensat la importància de "no buscar velles receptes, sinó les receptes que exigix este moment perquè els principis del socialisme democràtic absolutament vigents -igualtat, llibertat, solidaritat- es posen a treballar en la direcció actual, el que és la modernitat". "Això és el que més li ha de preocupar al PSOE", ha reivindicat.

"LA GESTORA SAP QUE TÉ UN TEMPS LIMITAT"

D'altra banda, després de preguntar-li pels 100 dies que ha complit este dilluns la Gestora que dirigix el PSOE des de l'eixida en octubre de l'exsecretari general Pedro Sánchez, el cap dels socialistes valencians ha assegurat que "el PSOE ha tingut la dificultat ara mateix de readaptar-se en la situació d'eixida -de Sánchez- més o menys traumàtica, democràtica en qualsevol cas".

Tot i això, ha insistit que la Gestora "està intentant per descomptat posar l'interès general dels ciutadans per damunt de l'interès del partit". "I per a mi això és fonamental: s'ha posat des del primer dia l'interès general per damunt del partidari", ha reiterat.

"Per això s'han aconseguit qüestions bàsiques per als ciutadans", entre les quals ha destacat la pujada del salari mínim, la paralització de les 'revàlides' d'Educació Secundària i Batxillerat i "d'alguna manera, intentar introduir una fortalesa de la democràcia parlamentària".

Sobre les crítiques al treball de la Gestora, Ximo Puig ha recordat que "està actuant des del mandat que li va donar el Comitè Federal" del PSOE i que "està fent simplement el que li va encomanar l'òrgan democràtic".

"La democràcia són les normes, les formes i acceptar els resultats, sempre. I en este cas, la Gestora sap que té un temps limitat i que ha de gestionar este present", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento