Comunitat Valenciana

El PP denunciarà al Consell per "intentar modificar el pressupost aprovat per les Corts"

  • El portaveu d'Economia del PP, Rubén Ibáñez ha manifestat que aquests comptes "tenen una falsedat de llibre".
  • "El Consell prohibeix a les pròpies Corts fer la seua funció perquè ha intentat modificar el pressupost malgrat estar ja aprovat i publicat", asseguren.
  • Mata ha replicat que les modificacions realitzades són per "xicotetes discordances" que es cometen "quan un Parlament admet centenars d'esmenes".
Bonig en rueda de prensa en las Corts
Bonig en rueda de prensa en las Corts
PPCV
Bonig en rueda de prensa en las Corts

El grup popular de les Corts presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra el Consell per incórrer en "falsedat documental en intentar modificar els pressupostos aprovats per les Corts", tal com ha assenyalat el portaveu d'Economia del PP, Rubén Ibáñez, que ha manifestat que aquests comptes "tenen una falsedat de llibre".

Ibáñez, que ha comparegut al costat de la portaveu del grup popular, Isabel Bonig, en roda de premsa després de la Junta de Síndics, ha indicat que "el Consell prohibeix a les pròpies Corts fer la seua funció perquè ha intentat modificar el pressupost ficant esmenes, malgrat estar ja aprovat i publicat". Des de la Direcció General de Pressupostos "es pretenen modificar allò ja aprovat", ha assenyalat.

En concret, segons ha explicat Ibáñez, "es pretenen afegir línies de subvencions noves sense explicar el per què o els beneficiaris". Segons la seua opinió, al Govern del Botànic "sembla que li sobren les Corts" i "només valen per als vuit vots de Podem, res més".

El diputat del PP ha posat èmfasi que "el pressupost és el que s'ha aprovat pel Legislatiu i no el que es vol ara modificar". Entre el que es pretén canviar, ha assenyalat, estan les quatre taxes que s'han aprovat reduir i tornar a les quantitats de 2015.

Tot i això, "han fet sentits sords a la modificació de taxes que aquestes Corts han aprovat. Estan incorrent en una falsedat documental de llibre. Anem a recórrer el pressupost perquè allò publicat no és el que s'ha aprovat".

Ibáñez ha demanat que "aquest Consell es traga la L de pràctiques. No queda més remei que presentar un recurs als pressupostos davant del TSJCV, per a dir que ja hi ha prou d'enganyar-nos".

Segons la seua opinió, "són uns comptes ficticis de naixement pels 1.300 milions ficticis, però ara també perquè aquestes Corts han aprovat esmenes que ara no es recullen".

Alhora, Rubén Ibáñez ha posat èmfasi que "no hi ha pressupost en 2017 per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Puig i Oltra han volgut que no tinga pressupost".

"És un govern nyap que no ha aprovat pressupost per a aquesta corporació i que obligarà les Corts a reunir-se per a aprovar el seu pressupost. Això només passa en esta Comunitat", ha ressaltat.

"Xicotetes discordances"

Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata ha replicat que les modificacions realitzades són per "xicotetes discordances" que es cometen "quan un Parlament admet centenars d'esmenes".

Mata també ha explicat que la CVMC "té pressupost perquè en 2016 tenia una partida pressupostària que no es va arribar a executar i enguany es recuperarà" i, a més, s'inclourà "una partida nova".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento