La nova ordenança no pot frenar l’augment de l’incivisme als barris

  • El 21% dels barcelonins han estat víctimes d’algun delicte.
  • Ciutat Vella focalitza més de la meitat dels incidents.
  • El 79,2% opina que les actes incívics han empitjorat o estan igual que abans.

Només un 17% d’enquestats per l’Ajuntament opina que el civisme ha millorat. El 54,8% creu que tot segueix igual i el 24,4% que ha empitjorat.

El darrer sondeig municipal desvetlla, així, que l’ordenança de civisme no ha pogut frenar els actes incívics als barris, especialment, al centre de la ciutat. També revela que un 21,1% dels barcelonins (346.500) ha estat víctima d’un delicte.

Tot i que la Urbana actua contra l’incivisme (10.322 denúncies contra el botellón, 3.029 per pixar al carrer o 2.000 actuacions per garantir la convivència), el problema no s’ha aconseguit eradicar, com tampoc la inseguretat.

Mercat d’objectes robats

Al Raval, ja fa mesos que els veïns denuncien l’anomenat mercat de la misèria. Es fa al carrer, a diari, a prop de la parròquia de Sant Agustí, amb objectes de les escombreries, però també robats. La Urbana hi ha intervingut 300 cops, però no s’ha pogut eradicar.

Amb exemples com aquest no és estrany que Ciutat Vella sigui on hi ha més víctimes, (27,3%), seguit dels districtes de Sarrià–Sant Gervasi (27%), Sant Martí (23,2%) i Sants–Montjuïc (23%).

Han augmentat els robatoris a vehicles, sobretot, pel GPS, i també a domicilis (afecten un 2,3% de ciutadans). Els delictes més denunciats són el robatori de cartera o bossa i del mòbil. El major nombre de fets delicitus són a Ciutat Vella, amb el 57% i, a continuació, a l’Eixample (36,9%). Els veïns perceben més seguretat al seu barri (excepte a Ciutat Vella) que al conjunt de Barcelona.

Victimització

Vehicles: El 8,2% dels barcelonins manifesta haver patit el robatori del seu vehicle; telèfon mòbil: 16.000 ciutadans asseguren haver estat objecte de robatoris del telèfon cel·lular en l’últim any.

Agressió física: Un 0,56% dels enquestats ha assegurat haver estat objecte d’una agressió física el darrer any; robatori de moto: Segons els percentatges de victimització, a Barcelona s’ha denunciat el robatori de 5.400 motos.

Negocis: Un 0,42% dels robatoris coincideixen a ser en establiments comercials i negocis; atracaments: El 0,33% manifesta haver estat atracat dins el seu negoci.

Tardor delictiva: El 26,05% dels delictes es cometen a la tardor. Segueixen la primavera (22.53%) i l’hivern (22,43%); més joves: El 28% de les víctimes de robatoris tenien entre 16 i 29 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento