Comunitat Valenciana

Grezzi es grava amb mòbil quan circulava pel carril bici i PP i C's li exigeixen responsabilitats

  • Segons el PP, és "vergonyós i impropi" el seu comportament "en gravar-se a si mateix incomplint presumptament les normes de circulació".
  • "Segueixen generant una sensació de caos absolut aplicant mesures absolutistes, fent de la gestió de la ciutat un ús partidista i d'interés particular", diuen.
  • "Si Grezzi no és capaç de donar exemplaritat i gestió als valencians i deixar les ocurrències haurà d'anar-se'n", assegura el regidor de C's Narcís Estellés.
El concejal Giuseppe Grezzi en un momento de la grabación
El concejal Giuseppe Grezzi en un momento de la grabación
FACEBOOK
El concejal Giuseppe Grezzi en un momento de la grabación

El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha compartit un vídeo en xarxa social gravat amb un mòbil que portava mentre circulava pel carril bici per una cèntrica via de la ciutat. Aquestes imatges han provocat les crítiques dels grups municipals del PP i Ciutadans (C's), que exigeixen responsabilitats a l'edil.

Així, el regidor del grup popular Alberto Mendoza ha criticat la difusió del vídeo -compartit el passat 24 de desembre al Facebook de Grezzi i gravat en el nou tram de carril bici de Guillem de Castro- i ha qualificat de "vergonyós i impropi" el seu comportament "en gravar-se a si mateix incomplint presumptament les normes de circulació i, a més, publicar-ho en una xarxa social".

Mendoza ha asseverat que Grezzi, del grup Compromís, "té la idea que és el propietari del trànsit a la ciutat i que això, a més, li dóna immunitat per a infringir la llei i que tot el món ha de saber que ell és el que mana".

El representant del PP ha considerat que "el greu d'aquest comportament, més enllà de l'incontestable gravetat del fet, és l'exemple que el regidor de Mobilitat dóna a tots els vianants, usuaris de la bicicleta i conductors, convidant-los que infringisquen la llei de la mateixa manera que ho fa ell".

"Ara entenem que no s'haja realitzat ni una sola campanya de conscienciació sobre l'ús correcte de la bicicleta, tampoc a vianants, ni a conductors. Quina campanya seria capaç de fer aquell que incompleix i invita a incomplir les normes?, s'ha preguntat Alberto Mendoza.

I ha afegit que "l'alcalde, Joan Ribó, ha d'apartar de manera immediata Grezzi, que ha generat des de la seua arribada a la Regidoria de Mobilitat centenars i centenars de titulars, tots ells negatius i que ha aixecat dures crítiques de la majoria de col·lectius i ciutadans que es veuen afectats diàriament per les seues polítiques".

"Burla" a la policia local

En la mateixa línia, l'edil popular ha manifestat que el regidor de Mobilitat "s'ha burlat constantment de la Policia Local i del que aquesta representa per a garantir l'ordre i la seguretat, fins i tot fent-la culpable de les seues actuacions dolentes i derivant en aquesta la responsabilitat del trànsit a la ciutat". "Ens consta que la Policia Local i la regidora de Protecció Ciutadana estan més que fastiguejats de la gestió del senyor Grezzi, però es veuen impotents davant de l'alcalde Ribó que l'avala en aquesta nefasta gestió", ha afirmat.

"Ens preguntem -ha prosseguit- si ara passarà per les dependències policials a denunciar-se a si mateix per les infraccions comeses, o si la Policia Local, en vista de les imatges publicades, iniciarà algun tipus de diligència".

Finalment, Mendoza ha lamentat "la forma de governar de l'alcalde Ribó i del seu regidor de Mobilitat, que, segueixen generant en els valencians una sensació de caos absolut aplicant mesures absolutistes, fent de la gestió de la ciutat un ús partidista i d'interès particular".

També s'ha referit a aquest assumpte Ciutadans, el regidor del qual Narcís Estellés ha criticat la conducta de Giuseppe Grezzi i "el seu presumpte incompliment del Reglament General de Circulació". "Si Grezzi vol ser el defensor de la bicicleta hauria de conduir-la de manera exemplar. Si es confirmen les seues presumptes infraccions hauria de ser sancionat com qualsevol altre conductor que incompleix el reglament", ha declarat.

Estellés ha destacat que "el comportament de Grezzi està sent impropi i exigim que demane disculpes als valencians". "Aquestes conductes estan renyides amb el seu treball de servidor públic", ha sentenciat.

"Dictador del pedal"

D'altra banda, el regidor de C's ha recordat que "no només estan aquestes actituds de 'dictador del pedal' que ens ofereix quasi diàriament, ja que el problema és molt més profund". "És un problema d'incapacitat de gestió de la mobilitat a València, i que el nostre grup municipal ha denunciat repetidament".

Sobre aquesta qüestió, Narcís Estellés ha recordat que "a l'últim ple de l'Ajuntament de València, Ciutadans ha presentat una moció reprovatòria de la gestió de Grezzi, en què va incidir en la seua obsessió per criminalitzar a tots els conductors de la ciutat, la seua incapacitat d'oferir bones alternatives de transport públic als ciutadans i el seu afany de protagonisme continu, traduït en planificació dolenta, presses, rectificacions i molèsties contínues als valencians".

"No hi ha un dia que no ens aixequem amb una notícia rocambolesca sobre els comportaments, ocurrències o actuacions impulsives de Grezzi. De fet, en les pròximes comissions anem a exigir-li respostes ens altres assumptes per la indiscriminada eliminació de bol·lards, la possible perillositat del carril bus segmentat, i pel seu interés a fer sempre coresponsables de les seues accions a altres delegacions i àrees de l'Ajuntament", ha subratllat Estellés. "Si Grezzi no és capaç de donar exemplaritat i gestió als valencians i deixar les ocurrències haurà d'anar-se'n", ha rematat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento