Comunitat Valenciana

Pablo Rodríguez, José Manuel Baltar, Cristina Valido i José Miguel Barragán, nous consellers de les Canàries

  • El president del Govern de les Canàries, Fernando Clavijo, ha anunciat este dimecres els noms dels quatre consellers que s'incorporaran a l'executiu regional després de la ruptura del pacte amb el Partit Socialista, els nomenaments dels quals seran publicats demà dijous en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma (BOC) i que prendran possessió dels seus càrrecs dilluns que ve.
Pablo Rodríguez
Pablo Rodríguez
PARLAMENTO DE CANARIAS
Pablo Rodríguez

Així, al gabinet de Clavijo se suma el diputat grancanari Pablo Rodríguez, que substituirà Patricia Hernández com a vicepresident del Govern. També s'ocuparà de la Conselleria d'Obres Públiques i Transport, de la qual era responsable Ornella Chacón.

El fins ara viceconseller de Presidència, José Miguel Barragán, es farà càrrec de la Conselleria de presidència, Justícia i Igualtat en substitució d'Aarón Afonso. Cristina Valido serà la nova consellera d'Ocupació, Polítiques Socials i Habitatge en lloc de Patricia Hernández, i el grancanari José Manuel Baltar assumirà la responsabilitat de la Conselleria de Sanitat, que va deixar vacant Jesús Morera.

Alhora, Fernando Clavijo ha donat a conèixer el nom del nou comissionat d'Inclusió Social i Lluita contra la Pobresa, Santiago Rodríguez, que substituirà Néstor Hernández.

En la seua intervenció, el president canari ha dit que aposta "per l'experiència i la capacitat de gestió" dels nous consellers per a "no perdre ni un sol dia" en la gestió de l'executiu.

PERFILS.

Pablo Rodríguez ha cursat estudis en Administració i Gestió d'empreses, així com en Dret Públic i Dret Urbanístic, amb especial interès a Govern obert i ciutats col·laboratives i connectades. Ha sigut formador de noves tecnologies i coordinador de programes de joventut en la Fundació Canària de Joventut Ideo, dependent del Govern de les Canàries. També és regidor de l'Ajuntament de Telde, on ha desenvolupat, en la passada legislatura, els càrrecs de vicealcalde i regidor de Govern d'Urbanisme, Patrimoni, Activitat Física i Esports i Turisme.

José Miguel Barragán ha desenvolupat la seua activitat professional com administratiu i comptable. Va ser regidor de l'Ajuntament de Tuineje entre els anys 1989 i 1995). També ha estat diputat autonòmic en la IV Legislatura, diputat i portaveu adjunt en la V i VI Legislatura, i diputat i portaveu en la VII i VIII Legislatura. Fins a este moment també ocupava el càrrec de viceconseller de Presidència del Govern de les Canàries i actualment és secretari general de Coalició Canària (CC).

Cristina Valido va cursar estudis de Filologia a la Universitat de La Llacuna, és tècnic especialista en Administració i Gestió d'Empreses i té el títol d'Expert en Gestió de Polítiques Públiques de la Universitat de La Llacuna. Entre 1999 i 2003 va ocupar el càrrec de regidor de l'Ajuntament de l'Orotava, a l'àrea de Joventut. Des d'aleshores, ha assumit l'àrea d'Afers Socials en el Consell de Tenerife i la presidència de l'Institut d'Atenció Social i Sociosanitària (IASS). També ha mantingut la presidència de Sinpromi fins a l'actualitat, així com l'àrea d'Acció Social i Govern obert.

José Manuel Baltar és director corporatiu d'Operacions del Grup Hospitals Sant Roc, llicenciat en Matemàtiques i màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària. Alhora, el nou comissionat d'Inclusió Social i Lluita contra la Pobresa, Santiago Rodríguez, és regidor i funcionari a l'Ajuntament de Santa Lucia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento