Comunitat Valenciana

València "potenciarà" la festa de Cap d'Any perquè és "rendible, té gran afluència i baix cost"

  • Va comptar amb l'assistència d'entre 30.000 i 40.000 persones, segons les estimacions del consistori.
  • Per primera vegada, va incloure un espectacle pirotècnic, de llums i actuació de 4 dj's valencians.
  • Segons la regidoria de Cultura Festiva, el cost de l'acte fou de 28.986 euros, amb l'IVA inclòs.
Fiesta de Nochevieja en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia
Fiesta de Nochevieja en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia
RAFAARJONES/TURISMO VALENCIA
Fiesta de Nochevieja en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia

L'Ajuntament de València "apostarà" i "potenciarà" la festa de Cap d'Any que ha celebrat la seua segona edició perquè "és rendible per a la ciutat, té gran afluència i un cost baix". En la passada nit del 31 de desembre, este esdeveniment va comptar amb l'assistència d'entre 30.000 i 40.000 persones, segons les estimacions del consistori, en una festa que va comptar per primera vegada amb un espectacle pirotècnic, de llums i l'actuació de quatre discjòqueis valencians.

Així ho ha explicat este dilluns el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la roda de premsa de presentació de la Cavalcada dels Reis d'Orient de la ciutat. Un dels punts que ha destacat l'edil ha sigut el fet que "per fi hi haja hagut pirotècnia valenciana", després que l'any anterior este espectacle no fora autoritzat per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Fuset ha assenyalat que l'espectacle pirotècnic va deixar "imatges espectaculars" en la festa que va organitzar el consistori per a finalitzar l'any 2016 i que es va prolongar entre les 22.45 i les 1.30 hores. A més, l'esdeveniment va comptar amb l'actuació de quatre discjòqueis valencians, Boccachico, Miss Yuls, Salva Faus i el duo Kostrok, que van amenitzar la nit amb "estils diferents" des del balcó principal del consistori.

Sobre esta qüestió, el responsable de Cultura Festiva ha afirmat que l'Ajuntament va a "apostar per este esdeveniment" perquè "és rendible per a la ciutat, té gran afluència i un cost baix", que en una recent compareixença ha xifrat en 28.986,76 euros -IVA inclòs-.

"Mont rendible per a la ciutat"

L'edil ha comentat que esta iniciativa "fa que vinga molta gent a València i també que molts valencians es queden" a la ciutat. "No tenim estimacions", ha dit Fuset en ser preguntat per si de cas el consistori té estudis de l'impacte econòmic d'esta festa, i ha afegit: "Tenim la convicció que és molt rendible per a la ciutat".

En este sentit, ha apuntat que des de la Regidoria encarregada de l'àrea de Turisme han coincidit en la voluntat de "potenciar estes festes" i ha sostingut que els horaris es van plantejar per a "col·laborar i no coincidir amb l'hostaleria".

Alhora, ha comentat que la festa de la Nit de Cap d'Any organitzada per l'Ajuntament forma part de la iniciativa NadalVLC que està potenciant el consistori, juntament amb altres projectes com Expojove, el Pessebre que es pot visitar al saló de Vidre de l'Ajuntament, el Pessebre municipal "restaurat i ampliat" que es troba "als peus del Micalet", o les actuacions musicals repartides per la ciutat, segons ha afirmat Fuset.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento