Comunitat Valenciana

Divalterra aprova el cessament de Sahuquillo i un pressupost de 24 milions per a 2017

  • Preveu partides concretes per a millorar la xarxa comarcal d'Agències de Feina i Desenvolupament Local, per a dinamitzar la indústria i el comerç.
  • Al voltant de 16 milions del pressupost de Divalterra per al pròxim exercici es destinen a gestió forestal i regeneració de zones verdes urbanes.
  • També es destinen 250.000 euros per a ajudar a trobar treball a aturats de llarga durada majors de 30 anys en risc d'exclusió social.
Imagen de archivo de un consejo de administración de Divalterra.
Imagen de archivo de un consejo de administración de Divalterra.
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Imagen de archivo de un consejo de administración de Divalterra.

El Consell d'Administració de Divalterra ha aprovat este dimarts el pressupost de la mercantil per a l'any 2017, que puja a un total de 24.050.693 euros, en un consell en el qual també s'ha aprovat el cessament de Víctor Sahuquillo com a cogerent de l'empresa pública, després de la carta que ell mateix va presentar el passat 15 de desembre posant el seu càrrec a disposició d'este òrgan després de la polèmica sorgida per les dietes.

Sahuquillo va presentar el seu cessament "irrevocable" del càrrec i va pagar les dietes qüestionades -com la inclusió de begudes alcohòliques- tot i que va lamentar que "per un error personal", que va assumir "des del primer moment", s'hi haja "orquestrat" per determinats partits polítics una campanya en contra seu.

Segons ha informat la Diputació de València en un comunicat, el pressupost de Divalterra -l'empresa pública hereva d'Imelsa- per a 2017 preveu, entre d'altres línies, partides concretes per a millorar la xarxa comarcal d'Agències de Feina i Desenvolupament Local (AEDL), per a dinamitzar les àrees industrials i les zones comercials dels municipis, per a la integració al mercat laboral d'aturats de llarga durada en risc d'exclusió social i foment de l'emprenedoria entre els joves i per a treballar en la reducció de les emissions de carboni.

Al voltant de 16 milions del pressupost de Divalterra per al pròxim exercici es destinen a gestió forestal i regeneració de zones verdes urbanes, amb l'objectiu d'evitar incendis a través del treball de selvicultura preventiva que porten a terme les brigades forestals de l'empresa pública de la Diputació.

S'inclouen 90.000 euros per estendre la xarxa d'AEDL als municipis que no disposen del servici i donar suport al treball dels quals ja disposen d'estes agències locals, fomentant la seua especialització professional.

El pressupost inclou 60.000 euros per a seguir desenvolupant la Cátedra Divalterra al costat de la Universitat Politècnica de València amb la finalitat de modernitzar i innovar en les àrees i polígons industrials de la província, així com altres 100.000 euros per a impulsar plans estratègics orientats a revitalitzar els centres comercials urbans, fomentant el comerç de proximitat.

A l'àmbit de l'emprenedoria i l'ocupació es destinen 250.000 euros per a ajudar a trobar treball a aturats de llarga durada majors de 30 anys en risc d'exclusió social mitjançant programes integrals d'orientació, formació i inserció laboral. A esta línia cal afegir una altra de 100.000 euros per a la formació de joves menors de 30 anys en la millora de les seues capacitacions professionals i per a l'emprenedoria.

A l'apartat de gestió forestal, al marge del pressupost per a les Brigades de Divalterra destaquen 190.000 euros per a intentar reduir l'empremta de carboni, 150.000 euros per a impulsar l'assessorament tècnic en l'administració i ús de les muntanyes amb vistes a una gestió més sostenible dels recursos naturals, i 130.000 euros per a l'impuls de l'agricultura ecològica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento