Comunitat Valenciana

Un exdirector general absolt del cas Cooperació reclama a la Generalitat 15.000€ per despeses de la seua defensa

  • Josep María Felip, exdirector general de les Conselleries de Solidaritat i Ciutadania, Justícia i Benestar Social, absolt de la peça 1 del conegut com a cas Cooperació -relativa a irregularitats en la concessió d'ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua-, reclama a la Generalitat Valenciana el pagament de 15.000 euros en concepte del que li ha costat la seua defensa en este procediment.
Felip, en una imagen de archivo
Felip, en una imagen de archivo
EUROPA PRESS
Felip, en una imagen de archivo

Felip, exalt càrrec públic dependent de la Generalitat, va ser condemnat inicialment pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a set anys d'inhabilitació per firmar la certificació de tancament de tres expedients menors atorgats a la trama -diferents a les ajudes per a Nicaragua-. Tot i això, el Tribunal Suprem (TS) el va absoldre després de qualsevol delicte.

Amb esta absolució, Felip es dirigix a la Generalitat -va presentar un escrit el passat dia 16 de desembre davant de la Conselleria de Transparència- i recorda que li van condicionar el rescabalament de les despeses ocasionades per la seua assistència jurídica una vegada haguera recaigut sentència ferma.

Amb esta resolució del TS, Felip, persona de confiança de Rafael Blasco, exconseller de Solidaritat i exdiputat popular condemnat a la presó per esta causa, reclama ara que li abonen els costos del seu advocat -15.000 euros- per representar-lo durant la instrucció en un jutjat de València i durant el juí, que es va prolongar més d'un mes, al TSJCV.

Per això, en el seu escrit, a què ha tingut accés Europa Press, Felip reclama que a l'empara de l'article 11.5 de la Llei 10/2005 d'Assistència Jurídica de la Generalitat Valenciana siguen ateses les despeses ocasionades de la seua assistència jurídica i representació legal per la Conselleria de Transparència, actual successora en competències de Cooperació Internacional.

"ESTRICTA LEGALITAT"

En este mateix escrit Felip insistix que com a conseqüència de l'exercici de les seues funcions en la Generalitat Valenciana, "realitzades a cada moment amb subjecció a la més estricta legalitat", va ser imputat en este procediment, sobre el qual encara queden dues peces instruint-se i en les quals està investigat. Es tracta d'una peça relativa a ajudes a diverses ONG i una altra a subvencions per a la construcció d'un hospital a Haití.

Felip, com a càrrec públic, va ser assistit inicialment per l'Advocacia de la Generalitat, en octubre del 2010, quan va ser detingut. La seua representació es va estendre fins a juliol de 2011 i seguidament va ser representat per un altre lletrat privat. Precisament esta situació va ser denunciada pel seu advocat al començament del juí, quan va acusar el Consell de fer un "flagrant doble joc" ja que es trobava en la vista com a acusació. Això li ocasionava, segons el seu advocat, una "greu" indefensió sobre la qual ni el TSJCV ni el Tribunal Suprem van arribar a pronunciar-se a favor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento