Comunitat Valenciana

El Consell aprovarà demà mesures per a pal·liar els efectes del temporal

  • L'acord permetrà als ajuntaments presentar en un mes l'avaluació dels mateixos per a articular les ajudes.
  • Segon Puig, la Generalitat "va a actuar ajudant als ajuntaments i fent totes les previsions perquè es puga determinar el màxim d'ajuda possible".
  • "Hi haurà ajudes de caràcter agrícola "perquè l'aigua, que era tan necessària, també ha tingut un efecte perniciós per a una part de l'agricultura", ha dit.
Las fuertes lluvias han obligado a desembalsamar agua de varios pantanos
Las fuertes lluvias han obligado a desembalsamar agua de varios pantanos
POLICÍA LOCAL/ARCHIVO
Las fuertes lluvias han obligado a desembalsamar agua de varios pantanos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que este divendres el ple del Consell aprovarà un decret "paraigua" per a pal·liar els danys causats pel temporal dels últims dies en la Comunitat, de manera que els ajuntaments puguen presentar en un mes l'avaluació dels mateixos per a articular les ajudes. A més, també ha avançat que s'abordarà la necessitat d'ajudes de caràcter agrícola que s'articularan després.

Segons ha assenyalat, una vegada els ajuntaments facen les seues estimacions de danys ocasionats per les fortes pluges i el vent el Consell "va a actuar ajudant als ajuntaments i fent totes les previsions perquè finalment es puga determinar el màxim d'ajuda possible".

També ha recordat que va a demanar al Govern la declaració de la nova figura que substitueix la zona catastròfica perquè "es donen totes les circumstàncies perquè s'aplique", tenint en compte que hi ha hagut molts danys en moltes parts i, en este sentit, ha avançat que al marge d'este primer decret haurà ajudes de caràcter agrícola "perquè l'aigua, que era tan necessària, també ha tingut un efecte perniciós per a una part de l'agricultura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento