Comunitat Valenciana

Rivera invita a presentar-se a les primàries a "qualsevol persona" que crega que "ho pot fer millor"

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Albert Rivera en Valencia
Albert Rivera en Valencia
SMAYLO&CIA/CIUDADANOS
Albert Rivera en Valencia

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha invitat este divendres "qualsevol persona que crega que ho pot fer millor" que l'actual executiva o que pense que "pot tindre un projecte alternatiu millor i més ambiciós" es presente a les primàries perquè, tal com ha assenyalat, el partit no exigix avals i "no hi ha excuses".

Així s'ha pronunciat el líder de la formació a València després de mantindre una trobada amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), acompanyat pel diputat nacional Toni Cantó i el portaveu de Ciutadans en la Comunitat, Fernando Giner, en ser preguntat sobre si percep l'existència de "dues ànimes" en Ciutadans, davant del que ha indicat que tenen "un ànima, a València i a tot Espanya" i ha afegit que "qualsevol que vullga es pot presentar" a les primàries.

"En política cal mullar-se, és important; si algú vol governar un país o un país el mínim que cal fer és presentar-se. Per a comentar el que fan altres, un no està en política; un està en política per a canviar les coses", ha remarcat.

A més, ha afegit: "Tots hem de ser prou humils per no creure'ns el melic del món i jo el primer", després del que ha insistit que per a ell "els militants de C's valen igual tots i resolen les opinions "en primàries i en democràcia". "Estic orgullós del partit que presidisc, d'esta democràcia interna", ha assenyalat.

Segons ha subratllat el líder de Ciutadans, el partit ha de definir en el seu Congrés com pot arribar a governar a Espanya, a la Comunitat Valenciana o a l'Ajuntament de València i, per tant, la cosa més important d'esta cita "no són les persones, és el projecte i l'estratègia" a seguir per governar.

S'ha mostrat convençut que el congrés servirà "per a enfortir les bases de C's" i no com passa en altres partits "per debatre persones, noms, cognoms o punyalades". "Altres s'estan literalment lluitant per les cadires i altres no permeten ni tan sols que hi haja primàries", ha postil·lat.

Així, l'objectiu de la formació és debatre "què volem ser de majors i quina força tindrem per a oferir als espanyols una oferta política de centre, sensata, que puga governar", ha afirmat.

"PREPARATS PER GOVERNAR"

D'altra banda, en ser preguntat sobre l'esborrany de la Ponència d'Estratègia i Línies d'Actuació Política, ha negat que supose "cap gir" en la línia del partit, sinó que el que s'ha fet és posar en marxa l'actualització dels estatuts després de deu anys i l'ideari "s'adequa absolutament al que és Ciutadans hui, no fa deu anys, i és un partit de centre, demòcrata i liberal, constitucionalista i progressista".

En relació amb l'objectiu final que establix en les comunitats de "poder participar en governs autonòmics", ha justificat esta línia d'acció que Ciutadans "vol governar, és així de senzill", en 2019, i per a això "cal estar preparats".

Ha posat com a exemple que "altres estan demostrant que s'han posat en els governs i no estan molt preparats, i tenen alguna prova en els ajuntaments de València, Madrid o Barcelona" i Ciutadans vol que el dia que tinguen responsabilitat de govern no els passe "com a Podem o com a altres partits que estan governant, que diuen que són un canvi però el canvi és a pitjor".

"Per això el document parla de poder entrar en els governs en 2019: és un objectiu clar, ens presentem a les eleccions per a governar i té sentit que un partit que es fa gran aspire a governar municipis o comunitats autònomes", ha afegit.

Alhora, ha recalcat que este document pot ser esmenat pels militants "de dalt a baix" i s'ha mostrat "satisfet" de poder debatre aquests documents "sense baralles, sense punyalades i sense cops de colze, com estan fent altres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento