Comunitat Valenciana

Rodríguez reformarà Divalterra i no veu "cap motiu objectiu" perquè Sahuquillo no puga seguir

  • Segons el president de la Diputació, l'objectiu és que la nova Divalterra s'encarregue en exclusiva d'"allò per al qual va ser creada", l'impuls econòmic.
  • Sobre el cogerent de l'empresa, Víctor Sahuquillo, assegura que "no hi ha cap motiu objectiu" que qüestione la seua continuïtat a la companyia.
  • Pot haver comès "una malaptesa" amb les factures de les seues dietes però no hi ha hagut "corrupció" com vol "magnificar el PP", ha assenyalat.
Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez
RAQUEL ABULAILA/DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Jorge Rodríguez

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha explicat que des de "fa molt de temps" es pensa en una "modificació profunda" de Divalterra perquè s'encarregue en exclusiva d'"allò per al qual va ser creada", l'impuls econòmic, i ha afegit que "els errors han evidenciat la necessitat d'escometre-la com més prompte millor".

La reforma preveu que els brigadistes forestals de Divalterra passen al Consorci Provincial de Bombers, que d'esta manera s'encarregarà a més de l'extinció d'incendis de les tasques de prevenció. A més, l'àrea de Turisme de Divalterra passarà al patronat provincial encarregat d'esta matèria, el mateix que succeirà amb Medi Ambient, mentre que el sistema tributari del 'centre d'atenció telefònica' fa ja un any que es va assumir de manera directa per la institució provincial.

Rodríguez ha assenyalat que l'estructura dels 700 treballadors actuals de Divalterra "comporta un determinat equip directiu", però quan baixe la plantilla "sembla lògic reduir" també als directius. Sobre esta qüestió, ha defensat la continuïtat de Divalterra perquè s'encarregue de l'impuls econòmic en els pobles ja que la Diputació no té com a tal este servici tot i que "podria valorar-se" la seua creació.

Rodríguez ha assenyalat que els servicis jurídics estan treballant ja en esta reforma amb el límit "del respecte als drets dels treballadors" als qui ha garantit que este procés "no serà Canal 9 dos" sinó que se'n va a fer amb "molta cura i garanties". Per esta raó, ha apuntat que este canvi d'estructura "no serà tan immediat" com els agradaria però que "per descomptat s'abordarà en el curt termini".

Mateixa filosofia en el govern

Alhora, ha assegurat que tot els grups de govern de la Diputació han coincidit "sempre" en la filosofia d'anar aprimant al màxim l'empresa pública. "Pot ser que no siga compartit el moment o el que se sàpiga a través dels mitjans de comunicació però sempre pense que les formes no poden fer perdre la qüestió de fons", ha apuntat.

En este sentit, ha incidit que les factures qüestionades han sortit a la llum gràcies a la pròpia "auditoria interna" i "encara sort que no ha passat res més greu", ha assenyalat. "Això va més enllà dels nom de gerents, cogerents o assessors jurídics import és el futur d'una empresa", ha mantingut.

"Això és el cas, però no és menys cert que un no està aïllat de la realitat en la qual viu i jo no deixe de pensar que si hi ha unes factures de begudes alcohòliques que s'han pagat i que ha eixit en l'auditoria ens preocupa que puga haver altres coses que s'escapen i que realment puguen ser greus perquè al cap i a la fi això és opinable si s'hauria d'haver fet però no és una qüestió greu", ha afirmat.

La continuitat de Sahuquillo

Rodríguez, ha assenyalat este dimarts que "no hi ha cap motiu objectiu" perquè l'actual cogerent de Divaltera, Víctor Sahuquillo, "no puga estar" en la nova etapa de l'empresa pública que està plantejant la corporació provincial perquè pot haver comés "una malaptesa" amb les factures de les seues dietes però no hi ha hagut "corrupció".

Rodríguez, després de presentar el Pla d'Infraestructures Turístiques 2016, ha admès que Sahuquillo hauria comès "una malaptesa" en el pagament d'algunes factures de despeses de representació que "no deurien" haver-se abonat, en al·lusió a la inclusió de begudes alcohòliques com a dietes. Tot i això, ha assenyalat que "pot haver ficat la pota però no la mà" i ha defensat que en este cas "no hi ha corrupció" com vol "magnificar el PP".

Per esta raó, considera que "no hi ha cap motiu objectiu" que qüestione la continuïtat de Sahuquillo ja que a més quan l'auditoria interna va detectar estes factures "immediatament" se li va ordenar que les tornara i el mateix cogerent "va demanar disculpes" i que es revisaren totes les seues despeses en dietes i servicis de representació per a reintegrar totes les que foren posades en dubte.

Rodríguez ha recalcat que "l'essencial" és el nou model que es vol per a Divalterra, hereva d'Imelsa, "més enllà de les persones que puguen continuar o no". Després de preguntar-li per la "sorpresa" que va mostrar la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per la falta de dimissions, Rodríguez ha replicat que "estem parlant d'una situació que pot ser incòmoda, però que segons la meua opinió en cap cas voreja corrupció". Així, ha comentat que les declaracions d'Oltra "entren dins de la capacitat que tinga cadascun de sorprendre's".

Alhora, ha reprotxat "la voluntat manifesta" del PP de "magnificar" esta situació de "malaptesa" ja que "es pot haver ficat la pota però no la mà" i que tracten de "barrejar xurros amb merines" perquè ara "hi ha transparència" i "ací ningú ha pagat cursos que no s'han realitzat tot i que algun puga haver tingut una sèrie d'errors contra els quals immediatament s'ha actuat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento