Comunitat Valenciana

Jorge Javier Vázquez tanca a València la seua aventura teatral: "He viscut coses que mai he viscut en TV"

  • El mediàtic presentador de televisió Jorge Javier Vázquez ha escollit el teatre Olympia de València per a tancar la gira de 'Iba en serio', el musical que ha suposat el seu debut com a actor i cantant, i que durant any i mig l'ha portat per escenaris de tot Espanya. Amb esta obra dóna per complit el seu "somni" teatral i tot i que ha vist com de "duríssim" que és el món de la dramatúrgia, en fer balanç, compensa: "He viscut coses al teatre que mai he viscut a la televisió", ha assegurat.

Vázquez, que estarà a l'Olympia del 16 del desembre al 8 de gener, ha explicat este dilluns en roda de premsa que quan va emprendre esta "aventura" estava en un moment de la seua vida en el qual "portava al prop de 20 anys a la televisió i necessitava alguna cosa més, saber que existia un altre món". El teatre ha sigut "providencial" i li ha donat "ànim".

A més, considera "important formar-se també en altres camps per a intentar oferir coses noves al públic", ha assenyalat. Això sí, la televisió forma part de la seua vida i no li agradaria deixar-la, però no descarta tornar a actuar al teatre després d'un descans de com a mínim any i mig.

En esta primera incursió sobre les taules, 'Iba en serio' oferix "un recorregut emocional a través de la vida de qualsevol persona", ha dit. El mateix Jorge Javier Vázquez és el protagonista d'esta història, basada en el llibre del mateix nom que ell mateix va escriure.

Tot i que part de les seues vivències, qualsevol persona es pot sentir identificada amb els personatges: "Tots tenim somnis complits o no, moments d'incomunicació amb la família, hem estats enamorats, ens hem decebut i ens hem tornat a aixecar", ha comentat.

'Iba en serio' sobretot una celebració de la vida, un desenfadat espectacle musical escrit i dirigit per Juan Carlos Rubio, que compta amb la direcció musical Julio Awad i en què Jorge Javier Vázquez descobrix alguns dels moments, anècdotes, amics i enemics que han marcat la seua història i han forjat el seu caràcter.

El muntatge passa "del riure al somriure i fins i tot a la llàgrima". De fet, al polifacètic filòleg, li ha servit de "catarsis" per a revisar coses de la seua vida que creia resoltes i que no ho estaven tant, ha confessat.

El contrapunt sobre l'escenari s'ho dóna un elenc encapçalat per l'actriu Kiti Mánver, que interpreta la seua mare en la ficció i que ha sigut per a ell "una escola brutal".

"NO EM PLANTEGE DIRIGIR, PER PERESA FONAMENTALMENT"

El presentador de 'Sálvame' i 'Gran Hermano' ha apuntat que en un futur podria tornar a pujar als escenaris, tot i que abans deixarà passar més d'un any i li agradaria que fora una cosa "totalment diferent".

En qualsevol cas, seria un altre cop com a actor i mai com a director. "Dirigir és un conyàs, per això sóc supergos. Vull arribar a un lloc i que estiga tot repartit. No tinc cap interès a dirigir, per peresa fonamentalment", ha admès. Tampoc preveu provar amb el cinema: "no em crida res ni jo a ell", ha comentat.

De moment seguirà en la xicoteta pantalla, on a aquells que comencen a treballar els recomana "fer de tot. A tot dic que sí a la televisió".

Després del Nadal, 'Iba en serio' baixarà el teló definitivament.

Ha sigut una "aposta molt personal" per a Vázquez, que tot i tindre la popularitat televisiva temia que la gent no acudira al teatre i pagara per veure'l. A la televisió la gent no ha de moure's de casa, ací cal eixir al carrer i pagar una entrada. Per a mi és heroic", ha subratllat.

De fet, l'estrena de l'obra a Màlaga va comptar amb crítiques "demolidores" i acaba amb "boníssimes" a Barcelona, ha recordat. Segons la seua opinió, l'obra ha funcionat bé perquè té "qualitat", del contrari no hauria aguantat any i mig per tot el país. Segons Vázquez el boca a boca és ferotge i una funció no supera més d'una setmana si no és bona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento