Comunitat Valenciana

Les reserves per a sopars de Nadal a València creixen un 30% en un any amb una despesa mitjana de 30€, segons ElTenedor

  • Les reserves per als tradicionals dinars i sopars de grup amb motiu del Nadal han augmentat fins a un 30% a la ciutat de València respecte a les mateixes dates de 2015 i els valencians preveuen gastar una mitjana de 25 a 35 euros per cap, la majoria (83%) amb el mateix pressupost que altres anys, segons dades del portal gastronòmic ElTenedor.es.
Los valencianos prefieren la Nochebuena en casa y Navidad y Nochevieja fuera
Los valencianos prefieren la Nochebuena en casa y Navidad y Nochevieja fuera
ROBERTO@FOTOGRAFO.COM/ARCHIVO
Los valencianos prefieren la Nochebuena en casa y Navidad y Nochevieja fuera

La despesa en estes celebracions familiars i d'empresa assolirà un màxim de 50 euros en els dies més assenyalats, els dissabtes 25 i 31 de desembre de Nadal i Nit de cap d'any. La majoria dels residents a València escolliran estes dates per a fer sopars especials fora de casa.

Així ho recull l'últim estudi de la pàgina web de reserves de 'Plans gastronòmics per a este Nadal', en què el 80% dels valencians enquestats preveuen fer algun dinar o sopar de grup durant estos dies, en valors similars als d'altres anys després de ser una època en la qual les celebracions "es disparen".

Estes cites seran sobretot amb amics (50%) o amb companys de treball (50%), se celebraran en dissabte -en coincidir enguany amb Nadal i Nit de Cap d'Any- i en llocs de la capital del Túria amb una potent oferta gastronòmica com la zona de l'Eixamplament, el districte de Ciutat Vella o l'avinguda Gran Via Marqués del Turia, entorns que també tenen diversos locals per a la clàssica copa de després de sopar.

Amb dades fins a este dilluns, ElTenedor estima un augment del 30% en les reserves per a estos dinars i sopars en comparació a 2015, i espera que este creixement puga superar el 40% al final del període nadalenc. A més, l'estudi llança que enguany els valencians seran més previsors en les seues reserves i les faran amb fins a dues setmanes d'antelació.

Per al portal és, "sens dubte, una bona mostra de la recuperació del sector i que, un any més, els valencians celebren l'arribada de les festes al voltant d'una bona taula".

Respecte al tipus de restaurant elegit per a esta ocasió, la majoria tenen previst elegir un local d'un gamma superior al qual solen anar habitualment, i per a això tindran molt en compte el tipus d'ambient, el servici, el preu i les opinions abans de reservar.

TRIOMFA LA CUINA MEDITERRÀNIA

Els valencians també prestaran atenció al tipus de cuina per a les seues cites nadalenques, per la qual cosa la major part optarà per restaurants de menjar mediterrani on puguen degustar els plats típics d'estes dates, com rostits o mariscos.

Pel que fa als dies assenyalats de Nadal, el 33% dels enquestats de València preferix fer les seues reunions de grup en un restaurant, mentre la majoria (67%) és més tradicional i optarà per celebrar-ho a casa. Com altres anys, el sopar de Nit de Nadal s'alça en l'enquesta com la festa més casolana, mentre que el cap d'any i el dinar de Nadal són les favorites per a celebrar-les en un restaurant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento