Comunitat Valenciana

El 51,2% dels valencians no confia a rebre una pensió pública quan es jubile

  • MADRID/VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)

El 51,2% dels valencians no confia a rebre una pensió pública quan es jubile, segons l'estudi 'Opinió dels espanyols sobre el sistema de Pensions' fet per la Fundació Mapfre.

En el conjunt del país, el 44,5% dels espanyols no confia a rebre una pensió pública quan es jubile, tot i que les pensions "estan garantides", segons ha apuntat la directora d'Assegurances i Pensió Social de Mapfre, Mercedes Sanz, a la presentació de l'estudi.

Per sexe, el 36,8% dels hòmens i el 52,2% de les dones consideren que no rebran una pensió pública quan es jubilen. A més, tenint en compte l'edat, els joves, d'entre 18 i 29 anys, són els que més es preocupen per esta qüestió.

Els habitants de Galícia (57,4%), Castella-la Manxa (53,7%), Castella i Lleó (53,1%), Cantàbria (52,1%), Comunitat Valenciana (51,2%) i el País Basc (50,8%) són els que superen el 50% pel que fa a desconfiança a l'hora de rebre una pensió pública.

Per a Sanz, esta dada reflectix "preocupació i cert pessimisme sobre l'assumpte". Per part seua, el conseller delegat de Mapfre Vida, Juan Fernández Palacios, ha assenyalat que el problema "real" de les pensions és saber com se'n va a garantir el nivell de vida quan una persona es jubila.

"Pensions públiques sempre va a haver i amb un nivell que esperem que siga el més gran possible. El problema és que les circumstàncies demogràfiques i econòmiques ens fan entreveure que la pensió pública pot no ser suficient per a mantindre el nivell de vida", segons ha afirmat Palaus.

Per contra, el 55,5% dels espanyols sí que confia a rebre una pensió pública a l'hora de la jubilació. En este cas, els hòmens, amb un 63,2%, són els més optimistes, respecte del 47,8% de les dones. Per edats, els enquestats que tenen entre 46 i 60 anys són els que més confiança tenen a cobrar una pensió pública quan es jubilen.

A més, per regions, les persones de les Balears (71,2%), Andalusia (64,4%), Múrcia (63,3%), Aragó (63,2%), Extremadura (59,8%) i La Rioja (59,6%) són els espanyols més optimistes a l'hora sobre la possibilitat de rebre una pensió pública.

D'altra banda, la majoria dels enquestats, un 81,5%, creuen que la pensió pública no serà suficient per a mantindre el nivell de vida que tenen actualment. Respecte a l'import de la pensió, un 60,7% dels espanyols opina que la seua jubilació serà inferior als 900 euros, és a dir 150 euros menys que la pensió mitjana actual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento