Una oficina vol prevenir maltractaments als nens

  • El telèfon 900 300 777 d'Infància Respon donarà informació bàsica.
  • Si cal, activarà mesures ràpides i contundents contra els maltractaments a menors.
  • Una desena d'experts integren l'equip.

Una nova oficina centralitzarà l'atenció als menors per evitar maltractaments infantils a Catalunya.

El telèfon 900 300 777, que ja funciona, donarà servei a tot Catalunya i a ell podran trucar els mateixos nens per comunicar els seus problemes.

Es tracta d'actuar amb la màxima celeritat possible davant suposats casos de maltractaments.

Un equip de sis tècnics, dos juristes i dos administratius formen l'equip Infància Respon. Un professional classifica la trucada i a partir d'aquí començarà la intervenció per protegir el menor.

El telèfon de la Infància va atendre 6.815 trucades l'any 2006. Un 60% de les fetes pels menors es referien a l'àmbit domèstic

Obertura d'expedient

Si només se sol·licita informació general o un assessorament de tipus bàsic, la persona que atén el telèfon en primera instància resol la consulta. S'hi pot trucar en qualsevol moment i dia.

En canvi, per a casos més complexos s'obrirà un expedient de risc o de protecció i, si cal, s'interposarà una denúncia de maltractament o de la suposada situació de risc.

Segons el Departament d'Acció Social, la nova oficina vol donar sortida a l'augment de situacions d'urgències, fruit de la major sensibilitat social i no perquè hi hagi més violència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento