L'Ajuntament de València aprova tres projectes per a la revitalització del Cabanyal

L'Ajuntament de València aprova tres projectes per a la revitalització del Cabanyal

L'Ajuntament de València aprova tres projectes per a la revitalització del Cabanyal
L'Ajuntament de València aprova tres projectes per a la revitalització del Cabanyal (20minutos)
Ampliar
  • Es tracta d’un Centre Municipal per a Joves, un Centre de Servicis Socials i la rehabilitació de l’escorxador per a convertir-lo en Arxiu Històric.
  • Els projectes, no inclosos en el Pressupost del 2017, sumen un total de tres milions d’euros i s’escometran amb finançament de la Conselleria d’Hisenda.
  • El portaveu de Salvem el Cabanyal, Faustino Villora, dóna el seu suport i lamenta l’estat de 500 habitatges del barri, que “són un focus de degradació”.

L’Ajuntament de València ha aprovat este dijous, en un ple convocat amb caràcter extraordinari, els projectes bàsics per a la construcció del Centre Municipal de Dia per a Joves del Cabanyal, la rehabilitació d’un edifici que acollirà el nou Centre Municipal de Servicis Socials del Cabanyal i la rehabilitació i ampliació de l’edifici de l’Escorxador, al carrer de Sant Pere 37, per a convertir-lo en arxiu històric. Estes tres infraestructures per al Cabanyal, que s’escometran amb finançament de la Conselleria d’Hisenda, han tirat endavant amb el vot a favor de tots els partits amb representació al ple de l’Ajuntament excepte el del Grup Popular. També Ciutadans s’ha abstingut en el punt sobre la rehabilitació de l’escorxador.

 En els tres casos es tracta de projectes que la Generalitat finançarà després d’haver acceptat la proposta de substitució d’altres iniciatives previstes anteriorment en el denominat Pla Confiança i la inclusió del Centre per a Joves, el nou Centre Municipal de Servicis Socials i la rehabilitació i ampliació de l’antic escorxador situat en el número 37 del carrer de Sant Pere.

 Ahir solament es va aprovat el projecte bàsic d’estes inversions no previstes en els pressupostos municipals, amb un import al voltant de tres milions d’euros. En el cas del Centre Municipal per a Joves, al carrer Doctor Llorens de la Flor, l’execució es realitzarà en nou mesos amb un import d’1.600.000 euros. La rehabilitació de l’edifici per a albergar el nou Centre de Servicis Socials del Cabanyal, al número 117 del carrer de La Reina, costarà aproximadament 800.000 euros, i el pressupost per a convertir l’escorxador en arxiu històric és de 616.000 euros.

 Abans d’iniciar-se el debat previ a l’aprovació d’estos tres projectes bàsics, va intervindre el portaveu de Salvem el Cabanyal, Faustino Villora, que va donar el seu suport a la construcció d’estes tres infraestructures públiques per al barri i es va referir als problemes de seguretat, tràfic de drogues i a la necessitat d’actuar en els aproximadament 500 habitatges de propietat pública que hi ha al Cabanyal i que, segons va dir, “són un focus de degradació”.

 Encara que finalment Ciutadans es va abstidre en el punt de l’escorxador, el seu regidor Narciso Estellés va reiterar el suport del seu grup al pla integral per a recuperar el Cabanyal, mentre que Alfonso Novo, del Grup Popular, abans d’anunciar l’abstenció de la seua formació ha criticat la tramitació dels expedients i “la improvisació tant en l’actuació com en la inversió”.

 La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, va recordar que “solament s’aprova el projecte bàsic” i, davant de les manifestacions de Novo, va assegurar que en tot el procés que culmine amb la seua construcció “hi ha llum i taquígrafs”. Per la seua banda, Glòria Tello, regidora de Cultura, va insistir que la rehabilitació de l’escorxador “no és un projecte simbòlic, sinó una actuació necessària que contribuirà a defensar el patrimoni i la identitat del barri del Cabanyal”.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2903607/0/valencia-aprova-tres-projectes-revitalitzacio-barri-cabanyal/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios