Comunitat Valenciana

Ribó: la declaració com a Patrimoni de la Humanitat és "un premi per a tota la ciutadania"

  • "És un premi cultural, a la nostra cultura festiva, al caràcter cultural de la festa més de la nostra ciutat", afirma.
  • Segons l'alcalde de València, es premia a "els milers de persones, d'homes i dones, que treballen dia a dia en el món faller".
  • Ha confessat que ha sentit molts nervis fins que s'ha fet oficial i assegura que  el reconeixement ha estat una carrera de relleus.
Joan Ribó
Joan Ribó
EUROPA PRESS
Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO és un "premi per a tota la ciutadania" i "de tots". A més, ha subratllat que "suposa un reconeixement a escala mundial que té repercussions de molts tipus" però ha ressaltat que és un guardó "cultural". "Un premi a la nostra cultura festiva", ha asseverat.

Així ho ha afirmat el primer edil en la roda de premsa que han oferit autoritats de la Generalitat Valenciana, de l'Ajuntament i representants del món fallers minuts després de conèixer-se que les Falles han obtingut el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat.

Ribó ha expressat la seua "profunda satisfacció" i ha recalcat que "este és un premi per a tota la ciutadania de València i també d'altres pobles" on se celebra la festa.

Alhora, ha celebrat que es premia a "els milers de persones, d'homes i dones, que treballen dia a dia en el món faller". En este punt ha precisat que este premi "no és d'ara": "El meu company Pere Fuset -regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Central Fallera- és qui ha arribat a la meta en esta carrera de relleus però abans hi ha hagut altres persones i a tots els vull reconèixer. És un premi de tots els valencians i per a tots els fallers".

A més, ha comentat que, "tot i que és evident que la declaració suposa un reconeixement a escala mundial de les Falla amb moltes repercussions, com econòmiques, etc,", ha preferit centrar-se a l'aspecte cultural: "És un premi cultural, a la nostra cultura festiva, al caràcter cultural de la festa més de la nostra ciutat".

D'altra banda, i preguntat per si de cas esta distinció es traduirà en un major suport econòmic a les Falles de 2017, l'alcalde ha assenyalat que el pressupost ja està fet però ha postil·lat que "s'estudiarà" i que es treballarà per a reflectir este èxit.

Finalment, ha assenyalat que hi havia molta esperança en les possibilitats de les Falles per a arribar a este objectiu però, així i tot, ha confessat que ha sentit molts nervis fins que s'ha fet oficial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento