Arranca l'assemblea UNESCO que pot declarar les Falles Patrimoni de la Humanitat

Arranca l'assemblea UNESCO que pot declarar les Falles Patrimoni de la Humanitat

Arranca l'assemblea UNESCO que pot declarar les Falles Patrimoni de la Humanitat
Arranca l'assemblea UNESCO que pot declarar les Falles Patrimoni de la Humanitat (AYUNTAMIENTO DE VALENCIA)
Ampliar
  • Pere Fuset, juntament amb el secretari general de la JCF i dos representants de la Generalitat, conformen la delegació valenciana.
  • El regidor de cultura popular destaca la importància de "mostrar la unió al voltant de la candidatura de les Falles a este reconeixement històric".
  • Internet segueix veient créixer la iniciativa de recollida de firmes de suport a la plataforma change.org i a fallespatrimonicomu.info.

L'onzena Assemblea de la UNESCO, que decidirà si la festa de les Falles és declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ja ha començat a la seu de l'ONU a Addis Abeba, la capital d'Etiòpia. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, juntament amb el secretari general de la JCF, José Martínez Tormo, i Antonio Bravo i Consuelo Matamoros com a representants de la Generalitat, conformen la delegació valenciana que defensarà la candidatura de la festa gran de València, informa l'Ajuntament de València a través d'un comunicat.

Des del món faller i diversos àmbits de la societat valenciana, continuen desenvolupant-se de manera paral·lela a l'assemblea d'Etiòpia tota una sèrie d'iniciatives i campanyes per a donar suport a la candidatura de les Falles.

Per exemple, a la plaça de l'Ajuntament hi ha instal·lada des de divendres una etiqueta gegant, #FallesUNESCO, perquè tot el món puga fer-se fotografies amb ella i difondre-la per les seues xarxes socials. A més, hi ha diverses xapes oficials fetes pel responsable de la campanya gràfica de les Falles de 2016 per a poder portar-les penjades en la roba.

D'altra banda, Internet segueix veient créixer la iniciativa de recollida de firmes de suport a la plataforma change.org amb el títol 'Dóna suport Als Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO'. Per a facilitar l'accés a esta iniciativa el lloc web específic que inclou tots els detalls sobre la candidatura de les Falles, www.fallespatrimonicomu.info, conté dos enllaços directes que qualsevol persona que recolze la candidatura de les Falles pot utilitzar.

Fuset ha agraït i destacat la importància del suport que des de qualsevol àmbit de València puga arribar a l'Assemblea de la UNESCO per a "mostrar la unió al voltant de la candidatura de les Falles a este reconeixement històric".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2900147/0/arranca-lassemblea-unesco-que-pot-declarar-les-falles-patrimoni-immaterial-humanitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios