Comunitat Valenciana

Pares i alumnes del CEIP 103 simulen donar classe en la Conselleria per a exigir un nou centre "digne"

  • Desenes de pares i alumnes del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) 103 de València -on hui s'ha tornat a suspendre l'activitat a causa de a les fortes pluges registrades a la capital durant el cap de setmana- han protestat a les portes de la Conselleria d'Educació i han simulat donar classe al seu interior amb la finalitat de reivindicar la construcció del nou centre i unes instal·lacions "dignes".
Nños y padres del CEIP 103 a las puertas de la Conselleria de Educación
Nños y padres del CEIP 103 a las puertas de la Conselleria de Educación
EUROPA PRESS
Nños y padres del CEIP 103 a las puertas de la Conselleria de Educación

Així, després de tindre coneixement que les classes s'han suspès a causa del fort episodi de pluges -que ha afectat el centre ubicat des de la seua obertura en barracons- un grup de progenitors i xiquets s'ha traslladat a la seu de la Conselleria d'Educació a l'Avinguda de Campanar per a expressar la seua protesta i exigir "solucions ja". Allà, han sigut rebuts per representants del Servici d'Infraestructures de la Conselleria, que els han informat que esta vesprada es farà un nou informe de valoració, han assenyalat fonts del col·lectiu de pares.

Xiquets i adults han entrat amb els paraigües oberts al recinte de la Conselleria en senyal de protesta i, una vegada dins, un integrant de l'AMPA ha simulat donar una classe per a escenificar el descontentament de la comunitat educativa.

"Com no tenim col·legi hui anem a donar la classe ací. Anem a obrir el llibre per la pàgina 5; anem a repetir la següent oració, amb subjecte i predicat: Volem un col·legi ja; volem estudiar, volem ser com tots els nens que estudien a València, volem un col·legi digne", ha dit la mare que feia de 'improvisada' professora i han corejat els escolars.

La portaveu de l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA), Lesly García, ha recalcat que fa un any que va canviar el govern autonòmic i ara hi ha "millor intenció" però es "passen la pilota" entre les institucions.

"CALVARI"

Per la seua banda, el tresorer de l'AMPA, Guillermo Montesinos, ha posat de relleu que "els pares estan desolats davant d'esta situació" i ha recalcat que s'han assabentat de la suspensió de les classes "amb un missatge a les nou menys deu del matí i, els que ja havien acudit al centre, amb un cartell a la porta". "Això és un calvari i volem solucions ja; tenim una sensació d'estrès i aclaparament", ha lamentat.

En la mateixa línia, un altre progenitor, Roberto Sánchez, ha assegurat que la intenció del col·lectiu és "seguir manifestant-se cada dia fins que es resolga" el problema i ha dit que, si cal, portaran als 400 alumnes del centre a les portes de Conselleria. A més, ha ironitzat en comentar que, ja que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, és mestre "que es quede ell donant classe als xiquets" perquè els pares puguen anar a treballar.

En este sentit, una altra mare, Estíbaliz García, ha apuntat que amb les últimes pluges "s'ha mullat moltíssim material" i ha reprotxat que la setmana passada -quan ja va caler suspendre les classes al filtrar-se l'aigua en les aules i el quadre elèctric- es reprenguera l'activitat l'endemà sense fer les reparacions necessàries. Tot i que la culpa no és de l'actual equip de la Conselleria, són ells els que han de fer les obres, ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento