Comunitat Valenciana

L'Associació Espanyola de Científics atorga la seua placa d'honor 2016 al valencià Manuel Pérez

  • L'Associació Espanyola de Científics (AEC), en la 19a gala nacional celebrada a Madrid, ha entregat la seua Placa d'Honor 2016 a l'Associació Espanyola d'Emprenedors Científics (AEEC), una entitat promoguda pel professor valencià Manuel Pérez Alonso, segons ha informat l'entitat en un comunicat.
Manuel Pérez
Manuel Pérez
UV
Manuel Pérez

Este guardó de l'AEC reconeix "la seua destacada tasca per a fomentar la transferència del coneixement i la tecnologia, així com la creació d'empreses de base científica i tecnològica, contribuint que els investigadors espanyols prenguen consciència de la importància de les esmentades activitats en el marc de la generació de feina d'alta qualitat, valor i riquesa social".

Manuel Pérez Alonso ha recollit la Placa d'Honor 2016 d'AEC de mans de la doctora Inmaculada Rodríguez Mendiola, presidenta de la Fundació Damián Rodríguez Olivares l'objectiu de la qual és, justament, fomentar l'emprenedoria científica com a eixida professional.

Sobre esta qüestió, Pérez Alonso ha destacat que este reconeixement suposa "un al·licient per a tots els qui treballem en l'AEEC i en l'organització d'estos congressos". A més, "visibilitza la necessitat que els propis científics ens impliquem a generar una nova economia basada en el coneixement i el R+D+I que facilite no sol la creació d'empreses, sinó també el seu creixement", ha afirmat.

L'AEEC és una entitat pionera, fundada en 2012, dins del marc del Primer Congrés Nacional d'Emprenedors Científics, que s'ha produït al parc Científic de la Universitat de València (UV) en febrer de l'esmentat any, institució que ha sigut el primer Soci Institucional que forma part d'esta associació.

La missió de l'AEEC és facilitar la creació de companyies de base científic-tecnològica des de l'àmbit de la investigació, ja siga pública o privada, al món empresarial. El seu enfocament innovador i la seua dinàmica activitat, com les trobades TEIBio, o la projecció europea i internacional dels seus congressos, la convertixen en referent nacional com a impulsora d'un teixit empresarial i social sòlid de base científic-tecnològica. Des d'este primer congrés fundacional de 2012 s'han celebrada altres dos de caràcter nacional a Granada (2014) i a Madrid (2015). El pròxim tindrà lloc a Barcelona en febrer de 2017.

Manuel Pérez Alonso, el promotor d'AEEC, és professor del Departament de Genètica i de la Càtedra de Cultura Empresarial de la UV, com també director del Màster en Genètica Metgessa i Genòmica d'esta mateixa universitat i president de la BioRegió de la Comunitat Valenciana (BIOVAL). Alhora, és director de l'Institut de Medicina Genòmica des de la seua creació, entitat ubicada al parc Científic de la Universitat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento