Comunitat Valenciana

Rafael Hernando critica als mitjans de comunicació que han convertit Barberá en "un pim pam pum al qual copejar"

  • MADRID, 24 (EUROPA PRESS)
Rafael Hernando atiende a los medios en el Congreso
Rafael Hernando atiende a los medios en el Congreso
EUROPA PRESS
Rafael Hernando atiende a los medios en el Congreso

El portaveu parlamentari del grup popular al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat este dijous que en el seu partit no hi ha "consciència dolenta" per la mort de l'exalcaldessa de València Rita Barbera i ha subratllat que en el PP la van apartar per a "protegir-la", però "les hienes van seguir mossegant-la". Dit això, ha criticat als mitjans de comunicació que han fet de Barberá un "pim pam pum al qual copejar de manera permanent".

En una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, Hernando ha ressaltat que Barberá ha sigut "vilment linxada" en el final dels seus dies "des del punt de vista mediàtic i també polític". "El que demane és que puga servir per a alguna cosa la seua mort, i que entre tots reflexionem sobre com s'utilitza per part d'alguns els mitjans de comunicació", ha manifestat.

Així, ha recalcat que és "molt difícil ser capaç de resistir mentalment i fredament la persecució mediàtica de televisions" que, segons ha dit, es col·loquen "baix de ta casa", "linxen per qualsevol cosa" i "insulten" i "desacrediten" de manera permanent en el personal, polític i institucional.

Segons la seua opinió, això és el que "ha passat" i ha criticat que no es vullga reconèixer i es parle que "la culpa és del PP o d'algun dirigent del PP que algun dia l'ha criticat". "Nosaltres decidim que s'havia d'apartar-la perquè potser vam entendre que era l'única manera d'evitar-li el linxament al qual alguns l'estaven sotmetent, però tot i això al final les hienes van seguir mossegant-la", ha exclamat.

A continuació, ha afirmat que en el PP "no hi ha consciència dolenta per la mort de Rita Barberá", si bé ha admès que algunes persones analitzaran els seus comportaments o les seues frases. De fet, ha revelat que va parlar amb Barberá quan ella es "va molestar" per unes paraules seues i van quedar que "havia de donar una explicació".

Després de subratllar que l'exregidora de València ha "superat totes les proves judicials" i no ha sigut "condemnada", ha assegurat que "alguns" partits utilitzen els tribunals per a "perseguir l'adversari que no han pogut guanyar a les urnes", servint-se de "tot el procés judicial com si fora un linxament".

"NO SÓN ELS DIRIGENTS DEL PP, JA ESTÀ BÉ"

"Qualsevol notícia del procés es retransmet en directe com si fora una condemna i això és el que li ha passat a Barberá. No són els dirigents del PP, això ja està bé, ja està bé", ha proclamat el portaveu del grup popular.

En este sentit, ha afirmat que en este cas hi ha hagut "mitjans de comunicació que han fet d'això un pim pam pum al qual copejar de manera permanent perquè havia tret uns resultats excepcionals, perquè era una dona molt coneguda a tot Espanya i perquè això donava audiència".

"Li demane als directius d'estos mitjans de comunicació, alguns dels quins s'han omplit les butxaques gràcies al fet que en les seues cadenes de televisió es practica este periodisme de persecució, que senzillament pensen si ells tenen la consciència neta i tranquil·la", ha asseverat. En este punt, ha citat expressament a Cuatro i La Sexta, tot i que ha afegit que "hi ha molts altres que han fet seguidisme" d'estos mitjans.

"DECEBUT" AMB ERREJÓN

A més, Hernando ha criticat durament que Podem s'absentara del minut de silenci del Congrés per Barberá i ha revelat que el portaveu parlamentari de Podem, Iñigo Errejón, es va dirigir a ell al matí però li va dir que després d'este gest no tenien res que parlar i que li havia "decebut".

"A la vesprada em va donar el condol. Em sembla molt bé, però el que no pot ser i és repugnant, és que un grup com Podem, que representa cinc milions de persones, en què estic segur que hi ha humanitat i sentiments humans, facen el que van fer ahir", ha declarat.

En este punt, ha recordat que fa uns dies dirigents del partit morat exhibien pancartes en suport de l'edil Andrés Bódalo, "condemnat a quatre anys per donar una pallissa a un regidor del Partit Socialista". Segons la seua opinió, no és normal el que està passant al parlament, amb Pablo Iglesias utilitzant als seus diputats "com si foren ovelles". "Per favor, un poc més de respecte", ha reclamat.

CRIDA "IGNORANT" A IRENE MONTERO

A més, Hernando ha criticat les declaracions de la portaveu adjunta d'Units Podem, Irene Montero, assegurant que se li ha donat molta importància al minut de silenci de Rita Barberá, però ningú ho va proposar quan va morir una dona a Reus (Tarragona) a causa d'un incendi per una vela quan l'elèctrica li va tallar la llum ni tampoc per les víctimes del franquisme.

El portaveu del grup popular l'ha acusat de mentir. "Irene Montero és una ignorant i mentix. Al Congrés es va homenatjar Labordeta amb un aplaudiment diverses vegades. També (José María) Benegas, i altres", ha manifestat en un missatge de Twitter, que ha recollit Europa Press.

Finalment, Hernando ha dit sentir-se "enormement trist" perquè coneixia Barberá des de fa molts anys i va ser "una gran política i una gran alcaldessa que va modernitzar i va transformar" València, impulsant "grans infraestructures" perquè "deixara d'estar aïllada". "La va posar en el mirall del món en activitats esportives com la Copa Amèrica i la Fórmula 1, per la qual tant va ser criticada", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento