Comunitat Valenciana

Naix en Bioparc una cria de la girafa Baringo, una de les subespècies més amenaces del planeta

  • Una cria de la girafa de Rothschild (Giraffa camelopardalis rothschildi), també coneguda com a Baringo, ha nascut en Bioparc València. Es tracta d'una de les subespècies més amenaces del planeta, el que convertix en el parc valencià amb reserva genètica d'esta girafa, segons ha informat l'entitat en un comunicat.
Nace una jirafa en el Bioparc
Nace una jirafa en el Bioparc
BIOPARC
Nace una jirafa en el Bioparc

La família de girafes està formada pel mascle Julius i tres femelles en edat de reproducció, Zora, Che i Buleria. A excepció de Buleria que va arribar al parc el 2011, els altres tres exemplars estan des de la data d'obertura del parc el 2008. Des d'aleshores han nascut al recinte set cries.

D'elles, dos exemplars de mascle Baringo, Tumai i Ramses, els dos fills de Zora, han sigut traslladats a altres institucions zoològiques per a evitar conflictes amb el pare en arribar al període de l'adolescència. El nou exemplar és una femella, filla de Buleria i Julius.

La xicoteta girafa ha estat sent atesa per la seua jove mare que l'alimenta amb normalitat. A més ha sigut ben acollida per la resta de la bandada, han informat des del parc en un comunicat.

De moment, com és habitual, es manté en els seus recintes interiors, on també disposen d'un pati per a gaudir del sol en les hores de major calor del dia sota la supervisió de la seua mare i l'equip tècnic.

El número total de girafes estimat per la Unió Internacional de la Conservació de la Naturalesa (UICN) en 2013 era de menys de 80.000 individus de les nous subespècies de girafa reconegudes a Àfrica. La subespècie Baring, que habita en Bioparc València, ha sigut classificada com a amenaçada per la Llista Roja de la UICN i la seua conservació és considerada d'alta importància.

El 2010, d'esta subespècie quedaven menys de 1.000 individus en llibertat a causa de a la destrucció del seu hàbitat i a la caça furtiva. Actualment, es troba en la naturalesa al nord d'Uganda i el centre-oest de Kènia. I en algunes institucions zoològiques on es desenvolupen Programes de Reproducció en Captivitat per mantenir la reserva genètica d'esta valuosa subespècie. Una d'elles és Bioparc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento