Comunitat Valenciana

Moragues creu que Fuset haurà d'assumir responsabilitats per la "clavada de pota" de la norma sobre indumentària

  • El delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, ha demanat este dimarts "responsabilitats" al president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, per "la clavada de pota" de les 'Normes de protocol i actuació per a les falleres majors de València i les seus corts d'honor'.
Moragues recibe a las Falleras Mayores de Valencia
Moragues recibe a las Falleras Mayores de Valencia
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Moragues recibe a las Falleras Mayores de Valencia

Moragues ha rebut este dimarts les falleres majors de València 2017, Clara María Parejo Pérez i Raquel Alario Bernabé, en una visita protocol·lària en Delegació de Govern.

Sobre esta qüestió, ha traslladat tot el seu "respecte i consideració" al criteri de les falleres en la indumentària que porten en els actes privats ja que, ha recalcat, "han representat de sobres al món faller amb dignitat, amb una estètica i amb decòrum" i per esta raó "no cal dir-los a elles com han d'anar". "Els responsables polítics en cap cas hem d'intervindre", ha recalcat.

En qualsevol cas, ha opinat que es tracta d'un aspecte "molt puntual" i que "no afecta" la candidatura de les falles com a Patrimoni Cultural Immaterial tot i que s'ha produït en "un moment pròxim" a la resolució, deu resoldre's la setmana que ve. Tot i això, ha lamentat que, tot i que esta polèmica no afectarà, "s'ha fet un flac favor" perquè està pròxima a esta resolució.

En esta línia, preguntat per si de cas Fuset hauria de dimitir, ha mantingut que "ha quedat clar per part dels presidents de la JCF que la decisió de fer signar estes normes sobre indumentàries provenia del president de la JCF". "Evidentment alguna cosa s'ha fet malament, això és evident i obvi, i si alguna cosa s'ha fet malament ha d'haver alguns responsables i la responsabilitat sens dubte està en el president de la JCF".

En este sentit, ha recalcat: "els que som fallers sabem que les falles són dels fallers i els responsables polítics no hem d'intervenir, ni interferir, ni imposar". En esta línia, ha defensat que és "el món faller és el que ha d'organitzar les falles, que són una festa pensada sobretot per a les falleres". "La resta hem de sentir admiració, devoció, afecte i consideració per les falleres i pel que representa les falles sense en cap cas intervindre", ha incidit.

Alhora, el delegat de Govern ha recordat que ha sigut precisament este Govern el que ha presentat la candidatura. "Esta ha sigut l'aposta del Govern d'Espanya que les Falles siguen patrimoni cultural immaterial i tot el suport i suport a estes festes tan valencianes com les falles", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento