Comunitat Valenciana

El PP exigeix la dimissió dels dos gerents de Divalterra per les "pràctiques fraudulentes"

  • El grup popular a la Diputació ha exigit als cogerents actuals de l'empresa pública que "assumisquen les seues responsabilitats i presenten la dimissió".
  • "Han tardat menys d'un any a tirar a les escombraries els més 100.000 euros invertits a canviar el nom d'Imelsa per Divalterra", ha assenyalat.
  • La setmana passada un auditor intern entregava al consell d'administració un informe on es posava de rellevància  amb "múltiples irregularitats".
Divalterra
Divalterra
EUROPA PRESS/DIVALTERRA
Divalterra

El grup popular a la Diputació de València ha exigit als cogerents actuals de l'empresa pública Divalterra, Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, que "assumisquen les seues responsabilitats i presenten la dimissió" després de conèixer-se "pràctiques fraudulentes portades a terme pels dos gerents de Divalterra nomenats pels socialistes amb la connivència de la gerent nomenada per Compromís".

Així ho ha indicat en un comunicat la portaveu del grup popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, qui ha reclamat al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que "davant dels escàndols destapats en la gestió de Divalterra, ha de donar la cara d'una vegada i eixir del seu amagatall".

Per a la portaveu popular, "la urgència i la contundència que Rodríguez i els seus socis de govern exigeixen al Partit Popular, es convertixen en protecció i cortines de fum quan les proves assenyalen directament als seus càrrecs elegits personalment".

Segons la seua opinió, "pretenen tancar esta crisi apartant suposadament de les seues funcions a un tècnic, mentre els càrrecs polítics de Divalterra assenyalats, Tiller, Brines i Sahuquillo, es mantenen en els seus llocs en Egevasa i Divalterra". Contelles ha criticat l'"estudiada passivitat" del president davant d'uns fets que "avergonyixen i l'intent d'adormir una polèmica que l'esquitxa directament".

Segons Contelles, "Rodríguez ha d'explicar a més per què anteposa els seus interessos partidistes i polítics als interessos de tots els valencians". Segons la seua opinió, "està protegint el seu home en Divalterra, Víctor Sahuquillo, mentre suposadament aparta de les seues funcions a qui assenyala les seues irregularitats, José Luis Vera".

Per als populars, "aquells que venien a dignificar la institució provincial i l'empresa pública Imelsa han tardat menys d'un any a tirar a les escombraries els més 100.000 euros de tots els valencians invertits a canviar el nom d'Imelsa per Divalterra".

"Contractes a dit"

"Un canvi de nom del qual s'ha beneficiat amb contractes a dit una empresa vinculada al PSPV i contractada anteriorment per Sahuquillo en la seua etapa a l'Ajuntament d'Alfafar, abans del seu desembarcament en Divalterra", ha manifestat.

Contelles ha explicat que la setmana passada l'auditor intern de Divalterra entregava al consell d'administració un informe on posava de rellevància "les múltiples irregularitats comeses en 2016 per la gerència de la firma", i ha assegurat que "l'informe assenyalava a Víctor Sahuquillo i revelava l'irrellevant paper d'Agustina Brines".

Una "polèmica" a la qual "se suma el fet que des de Divalterra s'ha contractat a dit i per un import de més 90.000 euros a una lletrada que ha representat en diferents casos a José Manuel Orengo, primer cap de gabinet de Jorge Rodríguez i número tres de Ximo Puig en el partit". "Els contractes van ser firmars per l'anterior gerent socialista d'Imelsa, Tiller i la gerent de Compromís, Brines", ha destacat.

A més, Mari Carmen Contelles també la criticat "l'intent de licitar un contracte per valor superior a 600.000 euros, per a la personació jurídica en el cas Taula". Sobre esta qüestió, ha dit que "els plecs redactats per José Luis Vera recullen que la valoració tècnica suposava el 90% del criteri d'adjudicació i només el 10% era per valorar l'oferta econòmica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento