Comunitat Valenciana

La Generalitat invertirà 100 milions a l'Hospital Militar per a rehabilitar-lo i integrar-lo a la xarxa pública

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Puig y Montón, entre otros, en la presentación de obras en el Hospital Militar
Puig y Montón, entre otros, en la presentación de obras en el Hospital Militar
GVA
Puig y Montón, entre otros, en la presentación de obras en el Hospital Militar

La Generalitat invertirà 100 milions d'euros fins a l'any 2021 a l'antic Hospital Militar de Mislata (València), que passarà a anomenar-se Manuela Solís Clarás -la primera dona llicenciada en Medicina de València-, per a convertir el centre en "una dotació sanitària de primer ordre que vindrà a sumar-se a la xarxa publica sanitària".

Així ho han explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, que han presentat les obres de millora de l'antic Hospital Militar, que es preveu que finalitzen en 2021, tot i que el cap del Consell ha manifestat que "si podem, ho farem abans".

La titular de Sanitat ha destacat que la inversió global ascendirà a uns 100 milions d'euros, amb els quals es portaran a terme tres actuacions de la Conselleria. En concret, l'habilitació d'un hospital de mitjana i llarga estada i salut mental, que tindrà 60 llits més altres 40 per a salut mental. S'invertiran 42 milions d'euros.

Alhora, es crearà un centre logístic que centralitzarà servicis de l'àrea metropolitana de València, per al que es preveu una inversió de 46 milions. També s'invertiran altres 42 milions per a adequar de l'edifici actual de consultes externes que es destinarà a servicis centrals.

A més, la concessió del departament de Manises portarà a terme actuacions de reorganització de l'activitat que té dispersa a l'hospital i augmentarà la cartera de servicis en salut mental, rehabilitació ambulatòria, cirurgia més ambulatòria i atenció posthospitalària.

Este "ambiciós pla estratègic" convertirà l'"històric recinte", inaugurat en 1952 en "una dotació sanitària de primer ordre que vindrà a sumar-se a la xarxa pública sanitària", ha manifestat Carmen Montón.

La consellera ha explicat que ja en els pressupostos de la Generalitat per a 2017 s'inclouen 873.000 euros destinats a redacció del projecte de rehabilitació i al començament de les obres, entre d'altres actuacions.

Per la seua banda, Ximo Puig ha posat èmfasi que el començament de les obres a l'Hospital Militar "suposa que la Generalitat complix els seus compromisos adquirits des del 2008", i ha destacat que "això no és un èxit del Consell", sinó de "la ciutadania".

A més, el 'president' ha manifestat que l'adequació d'este hospital "històric" servirà per a acollir "nous pacients que poden trobar en este edifici l'esperança de la recuperació".

Puig ha subratllat l'aposta del Govern del Botànic per la sanitat pública i ha valorat que en el pressupost de 2017 per primera vegada "se'n va a passar dels 6.000 milions d'euros d'inversió en sanitat".

"LA SANITAT ÉS UN DRET NO ÉS UN NEGOCI"

"Per a este Govern la sanitat és un dret, no és un negoci", ha manifestat el cap del Consell, qui ha afegit que "davant de la malaltia tots els ciutadans hem de ser iguals". Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha recordat que hui es complixen 16 anys de la mort de l'exministre de Sanitat Ernest Lluch i ha destacat que la seua contribució "perquè la sanitat pública siga universal, gratuïta i de qualitat".

Per la seua banda, l'alcalde Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha denunciat que els últims anys s'ha produït un "progressiu desmantellament de l'Hospital Militar" i ha subratllat que l'anterior Consell "va incomplir els seus compromisos sobre infraestructures sanitàries".

Alhora, Fernández Bielsa ha destacat que els veïns de Mislata sempre han apostat per convertir este centre en "un hospital verdaderament públic, de gestió pública i al servici de la gent".

De la mateixa manera, l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, ha agraït que "per fi", huit anys després de la firma del conveni pel qual el Ministeri de Defensa va transferir a la sanitat valenciana este centre, s'incloga en el pressupost de la Generalitat una partida per a rehabilitar l'hospital.

Per esta raó, Carmen Martínez ha assegurat que l'Ajuntament de Quart "va a col·laborar de manera lleial i institucional perquè la inversió es faça realitat com més prompte millor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento