Comunitat Valenciana

MSF eleva a 4.621 el balanç d'immigrants morts al Mediterrani en el que va de 2016

  • L'ONG Metges Sense Fronteres (MSF) ha afirmat este dijous que un total de 4.621 persones han mort des de començament d'any intentant arribar a Europa travessant el mar Mediterrani, una xifra que ja supera als números que es van registrar al llarg de tot l'any 2015.
Inmigrantes rescatados en el Mediterráneo
Inmigrantes rescatados en el Mediterráneo
MSF
Inmigrantes rescatados en el Mediterráneo

"Hi ha hagut 4.621 morts al Mediterrani enguany. L'escala d'esta tragèdia és intolerable", ha escrit l'organització a través del seu compte oficial de la xarxa social Twitter. "Europa, deté esta massacre i permet un pas segur", ha assenyalat.

Este mateix dijous, l'ONG ha rescatat 27 persones en una xicoteta embarcació de la qual van extreure, a més, els cadàvers de set persones, després que la seua bassa s'haguera enfonsat. Els supervivents asseguren que viatjaven al costat d'altres cent persones, que podrien haver mort en el mar.

Segons les dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), fins a mitjan octubre s'havien perdut més de 4.220 vides al Mediterrani, xifra superior als prorp de 3.800 morts registrats en tot l'any 2015.

La ruta més perillosa per a creuar el Mediterrani és la que connecta Itàlia amb Líbia, on els traficants de persones s'aprofiten de la crisi i la inseguretat per a enviar al mar embarcacions plenes de persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento