Comunitat Valenciana

Les Falles treballen per a fer arribar la festa "al cor d'Europa" amb una 'plantà' a Brussel·les

  • La delegació valenciana, encapçalada pel regidor de Cultura Festiva i la Fallera Major, han continuat hui amb les reunions a la capital europea.
  • "Estan sent reunions molt productives i en un ambient molt procliu per a augmentar la projecció de les Falles més enllà del nostre territori", diu Fuset.
  • Durant la jornada han explicat la candidatura de les Falles a patrimoni de la humanitat a distintes personalitats destacant l'impacte socioeconòmic.
Fuset y Raquel Alario en Bruselas
Fuset y Raquel Alario en Bruselas
ANGEL BENAVIDES
Fuset y Raquel Alario en Bruselas

Les Falles estan treballant, dins de les accions de promoció de la candidatura de la festa a la declaració de patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, per a fer la 'plantà' d'un monument a Brussel·les (Bélgica) i fer arribar d'aquesta manera la tradició valenciana "al cor d'Europa".

"Hem deixat les portes obertes perquè les Falles arriben a la capital d'Europa amb la plantà d'una falla", segons ha asseverat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, que participa en les dues jornades de visites institucionals a Brussel·les que una delegació valenciana -que l'edil encapçala juntament amb la fallera major, Raquel Alario- està fent per a promocionar la candidatura de les Falles a patrimoni de la humanitat.

"Estan sent reunions molt productives i en un ambient molt procliu per a augmentar la projecció de les Falles més enllà del nostre territori", ha explicat Fuset després de reunir-se amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Brussel·les, Karine Lalieux, per a explicar-li en què consisteix la festa de les Falles.

"No és un projecte tancat, però durant els pròxims mesos s'estudiarà la viabilitat de plantar una falla ací en el cor d'Europa", ha dit Fuset, que ha destacat "l'oportunitat important que s'obri perquè el treball creatiu dels artistes fallers traspasse fronteres i tinguen un nou reconeixement internacional que mereixen per ser element central de la nostra festa".

Durant la primera jornada de visites institucionals, Fuset i la fallera major han acudit a l'Oficina de la Comunitat Valenciana, que representa al nostre territori a la capital belga, per reunir-se amb el seu personal tècnic i preparar les trobades posteriors amb Catherine Magnant, directora adjunta d'Unitat, i Anne Grady, policy officer de Cultura-Patrimoni de la Comissió Europea, responsable del comitè d'enllaç de cooperació amb la Unesco.

La delegació valenciana ha tingut l'oportunitat d'explicar la candidatura de les Falles a patrimoni de la humanitat i han destacat l'impacte socioeconòmic de la festa per a València. El caràcter creatiu dels artistes fallers i la inclusió social -especialment de col·lectius com l'immigrant- per part de les comissions falleres han despertat l'interès de les interlocutores.

"Molta sort"

Aquestes reunions s'han produït en la vigília de la celebració d'una reunió de benvinguda de la Unesco a les candidatures aprovades l'any passat. "Ens han dit que els sorprenia que no haguérem aconseguit ja aquesta declaració i ens han desitjat molta sort", ha destacat Fuset, que també s'ha reunit amb l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero i l'exeurodiputat de Compromís Jordi Sebastià.

"Volem agrair-los la seua rebuda, així com el delegat del Consell a la Unió Europea, Joan Calabuig. També a l'eurodiputada d'Izquierda Unida Marina Albiol i a l'eurodiputat del Partit Popular Esteban González Pons, que han excusat la seua presència per trobar-se fora de Brussel·les", ha explicat Fuset.

Hui han continuat les reunions de la delegació valenciana: primer, amb Mercedes Palacio, consellera de Cultura de la Representació Permanent d'Espanya davant de la Unió Europea i, finalment, amb l'eurodiputada italiana Silvia Costa, que presideix la comissió de Cultura i Educació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento