Comunitat Valenciana

Economia "no veu cop" en la decisió del CJC sobre ZGAT i estudia demanar l'anul·labilitat de les cinc zones del PP

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Nuevo Centro en Valencia
Nuevo Centro en Valencia
EUROPA PRESS
Nuevo Centro en Valencia

El director general de Comerç de la Generalitat, Natxo Costa, ha assegurat que la decisió del Consell Jurídic Consultiu (CJC) de rebutjar la seua petició d'anul·lar la resolució de l'anterior Govern del PP per la qual es van declarar cinc Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) a València "no és ni un cop ni un toc d'atenció" sinó que és "una qüestió de matisos" amb el departament que dirigix Rafael Climent ja que considera que els dóna la raó pel que fa que el procediment "es va fer de manera irregular".

Així ho ha indicat Costa després que el Consell Jurídic Consultiu (CJC) haja resolt rebutjar la petició de l'actual Conselleria d'Economia que s'anul·lara la resolució de 7 de gener de 2013 del PP per la qual es van declarar cinc zones ZGAT a la ciutat de València per a tot l'any: Jardí del Túria, Marina Reial i els seus accessos, Ciutat Vella i l'Eixample, i zona comercial esportiva i terciària nord, estadi Ciutat de València.

Costa ha insistit que esta decisió és "un acte preceptiu dins del procediment" que la Conselleria ha iniciat i ha destacat que el CJC "els dóna la raó" perquè el dictamen indica que la resolució de l'anterior govern del PP "es va fer de manera irregular" i seria "anul·lable", però "no nul·la de ple dret" com havia demanat el seu departament.

En este sentit, ha citat una part del document que apunta que constituïx una "irregularitat rellevant" el fet que no haguera un tràmit d'audiència a les parts previ a la resolució administrativa "en una matèria especialment sensible com la dels horaris comercials", tot i que no considera que això siga de l'entitat suficient per a portar a terme la revisió d'ofici sol·licitada per la Conselleria d'Economia.

Segons la seua opinió, això suposa que "el que ho va fer malament va ser el PP" perquè ha declarat les ZGAT "de manera irregular" i, per tant, la decisió adoptada pel CJC és una qüestió "de matisos". "Nosaltres pensem que com té una gran repercussió econòmica i social, sí que era motiu suficient per a demanar la nul·litat però el CJC considera que no és prou greu l'incompliment com per a decretar-la i ens obri la porta a demanar l'anul·labilitat, que és un altre tema", ha remarcat.

REDUIR LA LIBERALITZACIÓ "EL MÀXIM POSIBLE"

En este sentit, ha explicat que, a partir d'ara, la intenció del seu departament és respectar la legislació vigent, però donant "els passos necessaris per canviar i reduir la liberalització horària el màxim possible". "La llei està ací, però es pot canviar perquè no és superior o millor perquè l'hagi aprovat el PP i anem a intentar revertir estes lleis perquè és al que ens vam comprometre amb la societat valenciana", ha subratllat el director general de Comerç.

Costa ha avançat que ara la Conselleria es planteja demanar l'anul·labilitat, com deixa veure el CJC, però també estudia possibles modificacions en la legislació perquè "el que està clar és que la nostra voluntat és complir en la defensa xicotets comerços i acabar amb la liberalització horària", ha tancat.

DICTAMEN

Concretament, el dictamen del CJC considera que "no procedix revisar d'ofici per causa de nul·litat de ple dret", la resolució de les ZGAT a València que ha aprovat el Consell del PP a l'any 2013 com havia sol·licitat Economia el passat 16 de setembre perquè "des d'una perspectiva estrictament jurídica, la infracció procedimental que s'assenyala per la Conselleria no té tal intensitat" com per a declarar-ho així "sinó anul·lable, pel que no procedix la seua revisió d'ofici prenent en consideració el caràcter restrictiu amb el qual ha d'interpretar-se potestat tan extraordinària de l'administració".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento