Comunitat Valenciana

Condemnat a tasques a favor de la comunitat l'home que va explosionar dos artefactes a casa de la seua exdona

  • El jutjat de Violència sobre la Dona d'Elx (Alacant) ha condemnat a 46 dies de tasques a favor de la comunitat i a dos anys d'allunyament l'home que va fer explosionar dos artefactes casolans a la porta de l'habitatge de la seua exdona a Santa Pola. A més, se li imposa una multa de 560 euros per resistència a l'autoritat i per lesions lleus a un agent.

El jutjat va dictar este dimarts la sentència en un procés urgent després que dilluns l'home trencara l'ordre d'allunyament que pesava sobre ell i que li prohibia acostar-se a la seua exdona menys de 500 metres. El condemnat, amb la intenció d'"atemorir", la víctima va fer explosionar entorn de les 19.30 hores dos artefactes casolans, fabricats amb salfumant i boles d'alumini, a la porta de l'habitatge de la seua exdona, tot i que no van arribar a provocar danys.

Alhora, el condemnat "amb ànim de menyscabar l'autoritat" dels agents de la Guàrdia Civil que es van presentar a casa seua "va oposar gran resistència i va arribar a llançar-se a terra i caient sobre el peu" d'un dels efectius, que va patir una contusió en el turmell dret i erosions molt superficials a la cara externa.

Els fets, d'acord amb el condemnat, han estat qualificats de delicte d'amenaces, resistència a agents de l'autoritat i delicte lleu de lesions. Per tot això se'l condemna pel delicte de lesions a 46 dies de tasques a favor de la comunitat, així com la prohibició durant dos anys per tindre i portar armes i a la prohibició de dos anys més per a aproximar-se menys 500 metres o mantindre contacte amb la víctima.

Pel delicte de resistència a l'autoritat a una multa de 480 euros i a una multa de 80 euros pel delicte de lesions. A més, haurà d'indemnitzar amb 175 euros a l'agent de la Guàrdia Civil ferit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento