Comunitat Valenciana

El COIICV denuncia que el Consell exclou 62 enginyers en informàtica d'una convocatòria per sobreqüalificació

  • La Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV) ha assegurat este divendres que la Generalitat ha exclòs 62 enginyers en informàtica d'una convocatòria "per tindre major qualificació de la qual s'exigia".

L'entitat col·legial, segons ha informat en un comunicat, ha recorregut al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) el concurs publicat al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) del passat 20 de maig, a causa de la "clara discriminació" que suposa per als enginyers esta circumstància.

El passat 20 de maig, la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques va convocar proves selectives d'accés al cos superior de gestió d'enginyeria tècnica informàtica, A2-02, i va establir el requisit d'estar en possessió de la titulació de Grau, Enginyeria Tècnica o Diplomatura en Informàtica.

Este fet va motivar la reunió del Col·legi amb la directora general de Funció Pública, en què es li va fer saber que els enginyers i llicenciats en informàtica complixen este requisit perquè la seua titulació "abraça totes les competències dels titulats tècnics i altres addicionals, de major nivell de complexitat".

El 20 d'octubre, l'Administració ha publicat la llista d'admesos, i van excloure 62 enginyers en informàtica, el 25% de les persones que es van presentar, per mancar del títol tècnic o de grau quan "els dos títols són d'inferior qualificació", segons el Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior (MECES).

Es dóna la circumstància que la titulació superior està prevista en les bases com a condició per a millorar la puntuació dels aspirants com a mèrit, però no s'admet que un titulat superior puga fer oposicions als llocs, si no va obtindre en el seu moment la titulació tècnica, el que no calia, ni tenia cap interès per als alumnes que eren orientats cap a l'enginyeria superior.

"PERFECTA COMPETÈNCIA"

El Col·legi també ha assenyalat que enginyers que porten més de deu anys treballant en llocs d'este perfil, contractats de manera interina, han estat exclosos tot i que durant el temps que han estat contractats per l'administració han desenvolupat el seu lloc amb "perfecta competència".

La qüestió bàsica que es planteja, segons afirmen al col·legi, és si un enginyer informàtic és menys capaç que un enginyer tècnic en informàtica per a desenvolupar un lloc en el qual s'exigeixen les competències mínimes adquirides mitjançant la titulació tècnica.

Segons Alejandro Blasco, president del COIICV, "els tres primers anys de carrera, que és el que durava l'enginyeria tècnica, en gairebé tots els plans d'estudis eren iguals al 95%, però els titulats superiors continuaven els seus estudis en un segon cicle de dos anys més", de manera que ampliaven els coneixements del primer cicle que era, d'altra banda, "l'única manera d'accés a l'enginyeria superior".

Blasco ha explicat també que actualment, amb la implantació del Pla Bolonya, tots els Màster en Enginyeria Informàtica van a tindre també el Grau, doncs és condició obligatòria, "però abans els estudis eren configurats d'una altra manera".

"És molt injust que un titulat del Pla Bolonya puga optar als cossos A1 i A2 i un dels plans anteriors amb el mateix nivell de qualificació que el Màster, sent el col·lectiu que comprèn la major part dels professionals en actiu, no puga fer-ho, amb l'agreujant que mai ha estat així en el passat", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento