Comunitat Valenciana

Gandia posa en marxa la 'patrulla canina' per a detectar comportaments dolents de propietaris de gossos

  • La població valenciana de Gandia ha posat en marxa la 'patrulla canina', per la qual agents de paisà vigilaran pel compliment de la normativa municipal i per a detectar comportaments dolents dels propietaris dels gossos, com la no recollida dels excrements dels animals en la via pública, segons ha informat el consistori en un comunicat.
Gandia pone en marcha la patrulla canina
Gandia pone en marcha la patrulla canina
AYUNTAMIENTO DE GANDIA
Gandia pone en marcha la patrulla canina

Els policies ja estan informant als propietaris que incomplixen les seues obligacions i, en cas de reincidència, els propietaris dels gossos seran multats, en compliment de la llei, amb sancions que podran arribar als 300 euros.

La regidora delegada de Mediació i Convivència, Àngels Pérez, acompanyada per l'edil responsable de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, han presentat este dimecres la campanya de control i conscienciació dirigida als propietaris de gossos.

"Este és un govern que té molt de respecte pels animals com hem demostrat des del minut un de la legislatura. Dins d'este respecte, també es troba el civisme i vetllar pel correcte comportament dels propietaris de gossos. Per això posem en marxa una campanya de conscienciació i control dirigida a estes persones", ha assenyalat Àngels Pérez.

El pla de treball es basarà en la "conscienciació de la necessària col·laboració" dels amos de gossos a l'hora de mantindre la ciutat neta. La intenció és acabar amb els comportaments "incívics" d'algunes persones que no recullen els excrements dels seus animals en la via pública.

"Dins de la idea de ciutat amable que volem, també està que tots els animals portin el seu collaret, la corretja, tinguen el corresponent xip d'identificació i estiguin censats, sobretot els potencialment perillosos, que han de ser passejats per persones que els puguen controlar", ha subratllat l'edil.

Durant els últims dies, ja s'ha començat a controlar diverses zones de la ciutat per part d'agents de la Policia Local vestits de paisà per a detectar els comportaments dolents. En un primer moment, els agents controlaran als animals i, suposat que hi haja irregularitats o comportaments dolents, s'informarà al propietari de l'animal de les seues obligacions. En cas de persistir en el comportament "incívic", els agents multaran al propietari de l'animal.

El regidor Xavi Ródenas ha explicat que "es tracta d'una altra mesura plural i transversal que afecta diversos departaments perquè té incidència en la convivència dels ciutadans i en la neteja de la ciutat. Tenim al voltant de 14.000 gossos de companyia en Gandia i la mesura pretén resoldre este problema".

El regidor ha explicat que "una gran majoria dels propietaris complixen les normes i són molt respectuosos amb el tracte que donen als seus animals però si un 10% dels amos no ho fan, provoquen un problema a la resta de la ciutadania, ja que generen molts excrements".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento