Comunitat Valenciana

Paterna canviarà el PGOU perquè el València amplie la ciutat esportiva i tinga residència

  • El consistori municipal de Paterna assegura que estudiarà la modificació que ha sol·licitat el València C.F.
  • S'augmentarà l'edificabilitat en un 0,25 i permetrà construir una residència per al planter i una xicoteta zona terciària.
  • Actualment els 144.241 m2 de terra són no urbanitzables, però eren utilitzats com a dotacionals esportius per un acord de 1974.
Imagen de archivo de un entrenamiento del Valencia en instalaciones de Paterna
Imagen de archivo de un entrenamiento del Valencia en instalaciones de Paterna
EUROPA PRESS
Imagen de archivo de un entrenamiento del Valencia en instalaciones de Paterna

L'Ajuntament de Paterna (València) estudiarà la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que ha sol·licitat el València C.F. per a canviar l'ús del terra on s'ubica la ciutat esportiva del club valencianista perquè passe de no urbanitzable a dotacional esportiu-recreatiu.

Així ho ha anunciat aquest dijous l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, durant la trobada que ha mantingut amb els mitjans de comunicació juntament amb el regidor d'Urbanisme, Carles Martí. Tots dos han avançat "la voluntat de l'equip de govern de col·laborar amb el València CF per a regularitzar la situació i ajudar-lo a seguir creixent esportivament".

El primer edil ha destacat que "la proposta feta pel club valencianista d'augmentar l'edificabilitat per a dedicar-la a ús esportiu està en sintonia amb les polítiques de desenvolupament territorial i urbanístic sostenible i responsable del Govern de Paterna", i alhora ha manifestat la seua satisfacció "perquè el València CF aposte clarament per Paterna i seguisca arrelat i relacionat amb el municipi".

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme ha explicat que "el que se'n va a fer és una modificació de planejament per a regularitzar la situació urbanística dels terrenys on s'ubica l'actual Ciutat Esportiva del València, ja que actualment els 144.241 m2 de terra són no urbanitzables, però eren utilitzats com a dotacionals esportius per un acord de 1974".

Residència per al planter

Sobre aquesta qüestió, Carles Martí ha detallat que "l'esmentada modificació augmentarà l'edificabilitat dels terrenys en un 0,25 i permetrà al club 'txè' construir una residència per al planter i una xicoteta zona terciària, on s'ubicaria una cafeteria i una botiga, a més de reordenar i condicionar la zona de pàrquing".

Alhora, l'Alcalde ha asseverat que aquesta modificació podria estar a punt en un termini de tres o quatre mesos i ha assenyalat que "ja que el canvi significa regularitzar una situació i ajustar-se a la legalitat, si calguera tramitarien aquest canvi d'ús per via d'urgència per a portar-lo com més prompte millor a ple".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento