L’àrea verda deixa lliures la meitat de places previstes

Un mes després de la seva implantació, ha donat millor resultat a l’Eixample que a Ciutat Vella. L’Ajuntament ho veu tot bé
Un mes després de la creació de les polèmiques àrees verdes d’aparcament de pagament, el seu funcionament és desigual en els dos districtes on s’ha implantat, però sempre per sota de les previsions inicials.

Segons les dades municipals, de moment, les àrees verdes han aconseguit alliberar entre un 7 i un 13% de places a l’Eixample i entre un 4 i un 7% a Ciutat Vella. La mitjana de places alliberades és del 8%, unint les xifres dels dos districtes, quan, segons les previsions inicials, havia de ser del 15%.

La segona corona

Tanmateix, fonts municipals van avançar que, «fins que l’àrea verda no arribi a la segona corona de la ciutat, les xifres seran poc significatives». Segons les previsions, serà durant el mes d’octubre quan les àrees verdes s’extendran pels carrers de la ciutat que hi ha per sota de la ronda del Mig. Per al regidor de Mobilitat, Jordi Hereu, molts ciutadans reconeixen que «mai havia estat tan fàcil aparcar al carrer, a prop de casa».

Pel que fa a la millora de la circulació, es preveia que amb les noves àrees verdes es reduiria el trànsit en un 10%. Des de l’Ajuntament encara no tenen xifres sobre l’afectació real que, de moment, ha tingut la mesura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento