Comunitat Valenciana

Álvaro Pérez exculpa Bárcenas i diu que ni tan sols sabia que existia

  • MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

Álvaro Pérez 'El Bigotes' ha negat este divendres haver entregat diners a l'extresorer del PP Luis Bárcenas i ha indicat que "ni tan sols sabia que existia". Segons ha explicat, tractava dels detalls d'organització dels actes de campanya amb Jesús Sepúlveda, que llavors ocupava el càrrec de secretari nacional d'Acció Electoral de la formació, i amb Juan Carlos Vera.

Així, ha dit que va haver de preguntar en un míting "qui era" Bárcenas i que va ser llavors quan li van explicar que es tractava del gerent de la formació. Sobre la seua relació amb els populars per als quals va organitzar incomptables actes de campanya, ha dit que li portaven molts "disgustos" i ha destacat que va acurtar "la vida" treballant per a ells. "Havíem de canviar la imatge d'un partit molt ranci i donar una imatge molt fresca i dinàmica", ha descrit.

Ha precisat que la seua funció era l'organització d'estos mítings, en els qual va introduir canvis que van suposar una verdadera revolució.

No s'ocupava -ha explicat- d'actes menors a estos i mai organitzava "aniversaris". Així, ha negat que sufragara les festes dels fills de l'exalcalde de Pozuelo i la seua dona llavors, l'exministra de Sanitat Ana Mato. "Jo estava per a esdeveniments importants, per a mítings del PP, no per a aniversaris", ha destacat 'El Bigotes' que també ha negat l'entrega de diners en efectiu a Sepúlveda.

També ha precisat que ni tan sols sabia que s'havien celebrat estos aniversaris que, segons la Fiscalia Anticorrupció, va sufragar la trama. "Em vaig assabentar per la premsa després", ha afegit.

Sobre esta qüestió, només ha reconegut conèixer una de les empreses encarregada de la venda de globus perquè ja treballava amb esta companyia abans de ser empleat de Correa. Alhora, ha negat ordenar al presumpte comptable de la trama, José Luis Izquierdo, pagar estos servicis: "Mai haguera pogut fer això", ha concretat.

ELS DEUTES D'ÁLVARO PÉREZ

'El Bigotes' ha explicat com era la seua situació financera quan va començar a treballar per a Correa. Ha dit que, a la seua arribada a Special Events, arrossegava nombrosos deutes personals que van provocar l'embargament de la seua nòmina.

Quan Correa va saber el que succeïa, li va demanar que li contara els seus problemes i, a partir d'aquell moment es va prendre com una missió personal aconseguir que liquidara el que devia. "Va ser una obsessió seua que netejara totes estes 'estafes' i em va obligar que una part del meu sou fora a netejar tot això", ha indicat.

També ha relatat que havia d'entregar estos diners destinats als seus deutes a l'assessor fiscal José Sevilla i, després que fallara "un parell de vegades" en estos pagaments i que Correa ho sabera li van a obligar a entregar "justificants de qualsevol cosa que pagava".

Pérez ha explicat també que la persona que apareix en els apunts del comptable de la trama José Luis Izquierdo al costat de diversos pagaments baix el nom de 'Chonchi' respon a Consuelo 'Chonchi' Alonso, l'exdona de l'humorista Andrés Pajares, la seua tia.

Ha ironitzat que la Fiscalia té una "obsessió tremenda" amb esta dona, germana de la seua mare, a la qual va ajudar econòmicament passant-li part del seu sou perquè tenia "problemes gravíssims".

LA PRESÓ DE CRESPO VA SER "UN PALAU" COMPARAT AMB EL SEU CAS

D'altra banda, no ha ratificat la declaració que va prestar davant de l'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, i ha recordat com un malson les hores que va estar al calabós fins que va passar a disposició judicial.

"Vaig passar per una cosa semblant que ha explicat el senyor (Pablo) Crespo, que ja ahir va ser duríssim el que va dir", ha afirmat i afegit que la situació de l'exsecretari d'Organització del PP de Galícia "va ser un palau comparat de manera que vaig patir jo".

"Em vaig fer pis damunt de la por que vaig passar en el calabós al costat d'altres 40 presos", ha assegurat i ha recordat que va estar amb "els pantalons pixats" tres dies. A més, ha reprotxat que no se li va informar del motiu del seu arrest en 2009 i que els seus lletrats no han pogut trobar l'ordre de la seua detenció en la plataforma informàtica en la qual es troba el sumari de la causa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento