Comunitat Valenciana

L'alacantí Pablo Auladell, Premi Nacional del Còmic 2016 per 'El paraíso perdido'

  • El premi, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, està dotat amb 20.000 euros de premi.
  • El jurat ha considerat "el gran valor artístic i la força visual inspirada per la intemporal visió de Milton", entre altres qüestions.
  • Durant la seua trajectòria ha il·lustrat més de 30 àlbums, novel·les i còmics i ha exposat en diverses galeries i fires europees.
EL PARAÍSO PERDIDO
EL PARAÍSO PERDIDO
EL PARAÍSO PERDIDO
EL PARAÍSO PERDIDO

L'autor alacantí Pablo Auladell ha sigut guardonat aquest dijous 27 d'octubre amb el Premi Nacional del Còmic, corresponent a 2016, per la seua obra 'El paraíso perdido'.

Aquest premi, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, està dotat amb 20.000 euros i té com a objecte distingir la millor obra d'esta especialitat publicada en qualsevol de les llengües de l'Estat durant l'any 2015.

El jurat ha considerat "el gran valor artístic i la força visual inspirada per la intemporal visió de Milton, el seu tractament del color, l'ús original de la iconografia i la narrativa que aconsegueix al mateix temps ser arquetípica i plenament actual".

Pablo Auladell Pérez (Alacant, 1972) és docent del Màster Arts in Fabula i de l'AIF Summer School en Macerata (Itàlia). Ha il·lustrat més de 30 àlbums, novel·les i còmics i la seua obra ha estat exposada en galeries i fires de Madrid, Barcelona, Roma, Bolonya i Ginebra.

Auladell va fer els seus primeres fanzines en 1996 amb el col·lectiu autoral 'La Taberna del Ñú Azul', integrat pels dibuixants Miguel Ángel Díez i Miguel Ángel Bejerano. El seu primer àlbum de còmic, 'El camino del titiritero', va ser reconegut amb el premi a l'autor Revelació al saló de Barcelona de 2002.

El seu treball va ser reconegut amb el premi del Ministeri de Cultura a les Millors Il·lustracions de Llibres Infantils i Juvenils el 2005 per 'Peiter, Peter y Peer y otros cuentos de Andersen, i el guardó a l'autor Revelació al saló del Còmic de Barcelona del 2006 per 'La Torre Blanca' (2005). Entre les seues últimes publicacions destaquen La feria abandonada' (2013), 'La leyenda del Santo Bebedor' (2014) i 'La puerta de los pájaros' (2015).

El jurat ha estat presidit pel director general de Política i Indústries Culturals i del Llibre, José Pascual Marco, actuant com a vicepresidenta la subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles, Mónica Fernández.

La comissió avaluadora ha estat composta per l'autor guardonat en 2014, Juan Díaz Canales; Ulisses Ponce, designat per l'Associació d'Autors de Còmic d'Espanya (AACE); Mamen Moreu, per la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals (FADIP); Eva Cosculluela, per la Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters (CEGAL); Anna Abella Sabaté, per l'Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic; Juan Bordes, per la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando; Elisa MacCausland, per la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE); María Soledad Sánchez, per l'Institut d'Investigacions Feministes de la Universitat Complutense de Madrid; i Gerardo Vilches, pel ministre d'Educació, Cultura i Esport.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento