Comunitat Valenciana

Zapatero, Puig i Jáuregui intervindran a València en un fòrum sobre el futur de la Comunitat, Espanya i Europa

  • L'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero i el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, participaran en el Fòrum Global Sud, que es desenvoluparà per primera vegada a València divendres que ve 4 de novembre, i que té com a objectiu oferir una àmplia visió de l'economia en un món que es mou cap al 'glocal': actuar de manera local, però pensar de manera global.

També intervindran l'exministre del govern de José María Aznar i actual director de la 'Divisió per al Canvi Climàtic' d'Ernst & Young, Juan Costa, i portaveu del grup socialista Europeu en l'Eurocambra, Ramón Jáuregui, segons ha informat l'organització en un comunicat.

El fòrum planteja la necessitat de saber quines decisions s'han de prendre en el present i com respondre als reptes del futur dins i fora de les fronteres d'Europa. La Comunitat és "un clar exemple de com el glocal enfronta a les institucions locals, regionals i estatals a un escenari molt complex", segons han indicat.

Puig abordarà en el Fòrum el futur de la Comunitat i "la creixent demanda ciutadana d'una major autonomia local que genera, cada vegada més, tensions que han de ser resoltes".

Pel que fa al futur d'Europa, el Fòrum planteja preguntes com cap a quin model camina, com afrontar els problemes de seguretat nacional i internacional sense minar les llibertats públiques i personals, i quin lloc ocupa Espanya en tot això. Per a estes qüestions, el Fòrum tindrà la participació de Zapatero, Costa i Jáuregui.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento