Comunitat Valenciana

Les Corts preparen una declaració per a instar al Govern a mantindre l'horari d'estiu

  • Segons Manolo Mata, del PSPV, la iniciativa beneficia "espectacularment" una comunitat turística com la valenciana.
  • Isaura Navarro, de Compromís, ha assenyalat que "la proposta estava inclosa en el pacte entre C's-PSOE i ha estat recolzada per Rajoy".
  • C's i PP han manifestat no tindre coneixement del document i que valoraran la iniciativa quan l'hagen analitzat.
Cambio horario de verano, hora, reloj
Cambio horario de verano, hora, reloj
EUROPA PRESS
Cambio horario de verano, hora, reloj

Les Corts Valencianes preparen una declaració institucional per a aquesta setmana en la qual insten al Govern central a mantindre l'horari d'estiu en la Comunitat, com aquest dimarts ha aprovat el ple del Parlament Balear.

Així ho ha avançat el síndic del PSPV, Manolo Mata, als mitjans de comunicació en el passadís de les Corts, on ha defensat que es tracta d'una qüestió que ja ha estat abordada en el si del sector hostaler valencià.

A més, ha insistit que es tracta d'una iniciativa que beneficia "espectacularment" una comunitat turística com la valenciana, i alhora ha recordat que el canvi del fus horari era un dels punts acordats en el pacte entre C's i PSOE per a la primera investidura i que ha estat defensat, alhora, pel president del Govern en funcions, Mariano Rajoy quan ha plantejat jornades de treball fins a les 18 hores.

En aquesta mateixa línia, la diputada de Compromís Isaura Navarro ha recordat que la proposta estava inclosa en el pacte entre C's-PSOE i ha estat recolzada per Rajoy, així que considera que la posició política sobre la declaració institucional que prepara el Parlament valencià sembla que "està presa". A més, ha indicat que l'horari actual té el seu origen en la dictadura franquista i el seu canvi seria positiu per al teixit industrial valencià.

El diputat de Podem, David Torres, s'ha mostrat "a favor" del canvi d'horari, no només perquè procedeix de l'època de la dictadura, sinó també perquè creu que "condiciona la vida de les persones que quan ixen del treball moltes vegades no tenen temps per a anar al parc amb els seus fills".

Per aquesta raó, veu "positiu" que s'òbriga el debat per a veure si és convenient la modificació per al turisme i la indústria, tot i que creu que han de ser més "ampli" i portar-ho també a l'àmbit laboral per a aconseguir "una millor conciliació familiar".

Tot i això, des de C's i PP han manifestat no tindre coneixement del document pel que han eludit valorar la proposta. Així, el síndic de Ciutadans Alexis Marí ha assenyalat que la seua formació valorarà la proposta quan tinguen el document, mentre que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha puntualitzat que ho valoraran una vegada ho "lligen" i ho puguen analitzar també amb els sectors de la Comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento