Afectats per l’apagada del juliol encara no han cobrat

  • La Unió de Consumidors ha rebut peticions perquè no s’ha seguit el termini en les indemnitzacions.
  • 250.000 usuaris han optat per no reclamar a la companyia.

Han protestat pocs, i no tots han cobrat encara. Afectats per l’apagada del 23 del juliol passat a la ciutat de Barcelona denuncien que encara no han ingressat les indemnitzacions previstes.

El termini per fer-les efectives era de set dies. Una cosa semblant passa amb els afectats representats pel Col·lectiu Ronda, que exigeixen indemnitzacions molt superiors a les que ofereix Fecsa-Endesa .

La Unió de Consumidors de Catalunya no ha registrat cap reclamació, però sí "peticions, informació, perquè no es compleixen els terminis", explica el seu secretari general, Josep Miquel Sanz.

L’entitat vol saber si l’Agència Catalana de Consum també ha rebut queixes similars per reclamar a la companyia elèctrica que faci efectives les indemnitzacions.

Abans d’una setmana

Sanz recorda que el termini per fer les devolucions acordades (menors de 300 euros) s’haurien d’haver pagat abans d’una setmana.

Per la seva part, Fecsa Endesa reconeix que els usuaris que han reclamat no ha variat en grans termes respecte a la xifra del 14 de setembre.

Això vol dir que dels 323.337 abonats que es van quedar a les fosques el 23 de juliol, n’hi ha gairebé 250.000 que ni s’han molestat a reclamar una compensació. I entre els 80.000 que sí ho han fet, alguns encara no han rebut els diners promesos. La indemnització mitjana se situa en els 179 euros.

Possible multa milionària

Després dels informes coincidents del departament d’Economia i de la Comissió Nacional de l’Energia, les companyies Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española s’enfronten ara a possibles multes de fins a 30 milions d’euros cadascuna.

Ho determinaran els dos expedients sancionadors que ha obert la Generalitat després d’establir la successió de les avaries. Els estudis publicats la setmana passada van concloure que l’apagada podria haver-se evitat i que els fets es van desencadenar per un cúmul d’errades en unes instal·lacions amb "insuficient manteniment".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento