Comunitat Valenciana

El centre social de Casa Caridad en Benicalap, al 100%

  • L'ONG ha registrat en 7 mesos 8.700 pernoctacions de persones sense llar convalescents.
  • Les 66 places per a adults i les 60 de l'escola infantil es troben ocupades.
  • S'atenen sobretot a persones amb fractures, ictus o càncer que no tenen on recuperar-se.
Imagen de la Escuela Infantil de Casa Caridad en Benicalap.
Imagen de la Escuela Infantil de Casa Caridad en Benicalap.
CASA CARIDAD
Imagen de la Escuela Infantil de Casa Caridad en Benicalap.

El multicentre social de Casa Caridad que va començar a funcionar el passat 8 de març en el barri valencià de Benicalap ha registrat des de llavors més de 8.700 pernoctacions. Les instal·lacions estan destinades a atendre a malalts en estat convalescent que no tenen on recuperar-se perquè manquen de llar.

Segons fonts de l'entitat benèfica, el perfil majoritari del seu alberg és el d'un home (representen el 81% dels casos, enfront del 19% de dones) que viu en el carrer i que pateix alguna malaltia o que s'està recuperant. Casa Caridad va decidir emprendre la construcció d'aquestes instal·lacions en detectar la problemàtica de persones que no tenien on recuperar-se d'una operació quirúrgica o d'una malaltia greu quan eren donats d'alta d'un hospital.

Els casos als quals majoritàriament s'enfronten diàriament tenen a veure amb fractures, ictus o càncer. La demanda per part d'aquest col·lectiu ha sigut tan alta que, a dia de hui, el centre es troba al 100% de la seua capacitat. En aquest sentit, compta amb 32 places per a convalescents i amb 17 habitacions dobles, la qual cosa llança un total de 66 places. A elles cal sumar les 60 de l'escola infantil situada en aquestes instal·lacions, també ocupades al 100%. No obstant açò, es preveu que aquestes últimes augmenten durant el vigent curs escolar, segons apunten fonts de l'entitat.

En línies generals, en el perfil d'usuari predominen lleugerament els estrangers, amb un 51% del total, enfront del 49% d'espanyols. El gruix dels atesos, concretament el 75% té entre 45 i 65 anys, una edat en la qual podrien estar actius laboralment si disposaren d'un bon estat de salut. No obstant açò, en la majoria dels casos (65%) no posseeixen certificat de discapacitat i dos de cada tres casos no reben cap tipus de prestació.

L'estadística dels primers mesos d'activitat assenyala que s'ha trobat solució al 40% dels usuaris de l'alberg de convalescents. Les estades mitjanes es perllonguen durant uns tres mesos, encara que en alguns casos s'allarguen a causa de la pròpia problemàtica de la malaltia que pateixen.

El recel veïnal ha anat a menys

La construcció del centre va despertar recels en una part dels veïns del barri valencià de Benicalap, que veien la presència de malalts convalescents sense llar com un possible focus de degradació. La seua posada en marxa i el dia a dia han fet disminuir aquest rebuig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento