Comunitat Valenciana

Paterna crearà un refugi d'animals amb 150 places, el doble de l'alberg actual

  • L'Ajuntament de Paterna (València) ha aprovat la creació d'un refugi d'animals al polígon industrial Font del Gerro amb la intenció d'atendre l'"ampli" volum de mascotes abandonades que es recullen actualment a la ciutat. Les instal·lacions ocuparan una parcel·la de 840 metres quadrats i atendran a uns 150 animals, gairebé el doble que l'alberg municipal ubicat en el mateix polígon.
Visita parcela para Refugio de Animales
Visita parcela para Refugio de Animales
AYUNTAMIENGO PATERNA
Visita parcela para Refugio de Animales

Amb una inversió de 254.100 euros, l'actuació és una de les millores que preveu el II Pla Transforma que l'equip de govern portarà al ple de la setmana que ve per a adequar el municipi, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El futur alberg s'ubicarà sobre la parcel·la municipal situada al carrer Ciutat de Barcelona número 2 del polígon i preveu duplicar la seua capacitat d'atenció, en passar de les 60-70 places actuals a prop de 150 en cel·les cobertes proveïdes d'abeuradors i dispensadors de menjar automàtics.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo; la regidora d'Infraestructures i Seguretat, Núria Campos, i el Cap de la Policia Local, Rafael Mestre, han visitat este divendres els terrenys en els quals s'emplaçarà el nou refugi, que serà traslladat de l'emplaçament actual ubicat al carrer Ciutat de Llíria també del polígon Font del Gerro.

L'ACTUAL ALBERG, "SATURAT"

Mitjançant la creació del refugi, la responsable d'Infraestructures ha assegurat que l'Ajuntament "dóna resposta al problema d'espai" de les actuals instal·lacions per a animals "totalment saturades amb més de 70 animals", i alhora "s'atén una reivindicació històrica dels veïns i dels col·lectius animalistes" de Paterna i "en les millors condicions de salubritat i espai", ha subratllat.

"Paterna és una ciutat molt sensibilitzada i compromesa amb els animals, que busca facilitar la convivència entre veïns i mascotes i que rebutja i condemna el maltractament animal", ha remarcat, per a insistir en la importància de "crear espais d'esplai caní i posar en marxa campanyes de conscienciació d'adopció d'animals o de recollida dels excrements de la via pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento