Comunitat Valenciana

'El Principito' i 'Zipi y Zape' animen una II edició del FICIV que espera un 30% més d'escolars al cinema

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Fotograma de una de las películas de FICIV
Fotograma de una de las películas de FICIV
FICIV 2016
Fotograma de una de las películas de FICIV

El Festival Internacional de Cinema Infantil de València (FICIV) torna un altre cop als Lys en una segona edició que busca fugir del comercial per a oferir als xiquets pel·lícules "més artesanals i educatives" que les que poden trobar cada cap de setmana en les sales. Films com 'El Principito', 'Zipi y Zape y la isla del Capitán' posarà el colofó a una setmana d'activitats en la qual es podran vore també 'El último mago o Bilmebanbudín', 'La máquina de hacer estrellas' en 3D, 'Amigos para siempre', 'Pánico en la granja', o 'Záfara' en valencià i 'Ernest y Celestine' en les dues llengües, segons la sessió.

El certamen, dirigit a xiquets de 3 a 12 anys, torna així del 17 al 23 d'octubre amb projeccions a 2,5 euros, tallers i exposicions en diversos enclavaments de la ciutat de València en els quals espera tindre més assistents que l'edició anterior. Sol entre setmana, hi ha inscrits ja un 30% més de col·legis, que sumen més de 1.800 alumnes i confien a augmentar també el públic familiar durant el cap de setmana. En total, l'any passat van passar per taquilla 3.000 assistents.

Així ho ha avançat este divendres el director del FICIV, Marcos Campos, en roda de premsa al costat de la directora de programació, Carmen Chaves, l'actor Toni Gómez -que interpreta Zape en 'Zipi y Zape y la isla del Capitán'- i el president del Col·legi d'Òptics i Optometristes de la Comunitat Valenciana, Vicente Roda, una de les entitats que patrocina el certamen.

Tot i que encara és d'hora per a parlar de consolidació del festival, el seu director, Marcos Campos, ha assegurat que aborden esta edició amb "molta il·lusió". Ficiv, va nàixer el 2015 sense ànim de lucre per a cobrir el nínxol que va deixar en el seu moment 'La Mostreta de València' entre el públic infantil i de primària, i ara creix tant en previsió d'assistents com en pel·lícules, que pugen de sis a huit. Abans de cadascuna d'elles es podran vore també tres capítols de la sèrie Clay Kids.

És "complicat de posar en marxa" però "el futur és bastant real si ho vam treballar", ha augurat. De fet, la seua intenció és que FICIV siga una mica més que una setmana a l'any i organitzar com a mínim una activitat al mes. Abans del pròxim Nadal, ha avançat, intentarà portar a València la premier d'una nova pel·lícula, el títol de la qual no ha volgut revelar encara.

I per a la tercera edició del festival, Campos espera a més que "comencen a donar suport al FICIV institucions públiques".

El II FICIV oferirà també activitats paral·leles durant tota la setmana. Així, dilluns 17, a les 19.00 hores, en la sisena planta d'El corte Inglés de Pintor Sorolla, s'inaugurarà l'exposició 'Els escuders de l'heroi' del comissari Luis Gascas, una divertida mostra que posa el focus sobre l'escuder que sempre acompanya l'heroi principal, des de Sancho Panza a Robin, passant per Obèlix.

Dimarts 18, a les 18.00 hores, s'impartirà un taller sobre la tècnica de doblatge de dibuixos 'Per què parlen els dibuixos animats?', dirigit a xiquets d'entre 6 i 12 anys, en la huitena planta d'El corte Inglés de l'Avinguda de França. El dia 19, un taller d'animació de Stop Motion per a xiquets de 8 a 12 anys a càrrec de Clay Animation al Corte Inglés de Colom.

PREMI A NICO MATJI, "PARE DE L'ANIMACIÓ" A ESPANYA

És mateix dimecres a les 17.00 hores es farà la 'II trobada d'estudis d'animació valencians' que comptarà amb la presència de Nico Matji, productor de pel·lícules com 'Atrapa la bandera', Rodrigo Hernández de l'organització Save the Children i Raúl Colomer cap de l'equip d'animació de l'Escola de Diseño Barreira.

Durant la taula rodona, que tindrà lloc a la seu de Barreira Art+ Disseny, es farà lliurament d'un premi a Nico Matji a tota la seua trajectòria. "És un dels pares fundadors de l'animació a Espanya, que sense ell no seria el mateix", ha destacat el director del FICIV.

Dijous 20 es projectarà el documental 'Malala Yousafzai, el valor de la educación' a les 19.00 hores, en la sisena planta d'El corte Inglés de Colom.

La gala de clausura del certamen serà divendres 21, a les 18.30 hores, en el Corte inglés de l'Avinguda de França, amb la presència dels protagonistes de 'Zipi y Zape y la isla del Capitán' -Toni Gomez i Teo Planell- així com dels premiats: Javier Tostado, recollint el guardó per la Fundació Animat, i del xiquet Adrián Feltrer, guanyador del concurs de cartells, i el dibuix és la imatge del FICV d'enguany.

Dissabte 22, a partir de les 13.00 hores, l'actor Roberto Campos donarà un taller actoral al restaurant La Lola. Tant este dia com diumenge 23, els protagonistes de Zipi i Zape estaran als cines presentant la pel·lícula. Toni Gómez (Zape) ha manifestat que li fa "molta il·lusió estar davant del públic i gaudir amb ells", pel que ha confiat que vaja "molta gent a passar-s'ho bé".

CURTS PER LA "SALUT VISUAL" INFANTIL

Per la seua banda, el president del Col·legi d'Òptics i Optometristes de la Comunitat Valenciana ha començat la seua intervenció recordant que "el 80% de la informació que rep el cervell ve de la vista, de manera que si no veus ben no veus pel·lícules", ha advertit. I tenint en compte que "la salut visual dels xiquets no està desenvolupada", Vicente Roda ha considerat FICIV "un canal molt important de divulgació" d'hàbits saludables en este sentit.

Així, abans de la projecció de cada pel·lícula, es posarà un curt que alerta sobre l'ús de maquinetes, iPad, mòbils... i proposa consells per a l'"educació visual".

EL CONCURS DE CURTS FAMILIARS S'AMPLIA AL 20 DE JUNY DE 2017

El concurs familiar curtmetratges que es va posar en marxa el mes d'agost passat, s'amplia fins al 20 de juny de 2017, donat l'interès de les famílies i fins i tot col·legis interessats a participar que demanaven més temps per presentar els seus projectes.

El jurat seguirà estant format pel pressent l'Associació d'estudis d'animació valencians i director de Clay Animation, Javier Tostado; el director i guionista Javier Fesser; les actrius Ana Álvares i Carlota Bazo, i l'actor Alfonso Lara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento