Comunitat Valenciana

Oltra: "Com és possible que Correa i Álvaro Pérez anaren com si estigueren a sa casa?"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, s'ha preguntat este divendres "com és possible" que el considerat capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, i el responsable d'Orange Market a València, Álvaro Pérez, "anaren com si estigueren a sa casa" i que a la Comunitat Valenciana s'hi hagen "robat de milions en milions" quan els "filtres" d'Intervenció i Advocacia de la Generalitat són "diligents i solvents".
Mónica Oltra en la rueda de prensa posterior al pleno del Consell
Mónica Oltra en la rueda de prensa posterior al pleno del Consell
EUROPA PRESS
Mónica Oltra en la rueda de prensa posterior al pleno del Consell

Oltra s'ha expressat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell després de ser preguntada per les declaracions de Correa en el juí que se celebra en l'Audiència Nacional per la primera època de la trama. "Em pregunte com s'ha robat tant, com és possible que Correa i Álvaro Pérez anaren estigueren a sa casa i es feren les coses que es van fer", ha manifestat, per a afegir que en la Comunitat "s'ha robat com si no haguera un demà".

Segons Oltra, "efectivament" el que conte Correa en el juí "és el que a la Comunitat Valenciana passava abans, que als empresaris se'ls demanaven comissions il·legals, mossegades, que no havia seguretat jurídica per a les empreses i del que es tractava és d'estar ben situat respecte al governant de torn que havia d'adoptar una decisió".

"No importava la llei ni el procediment administratiu, sinó que el percentatge de mossegada arribés a on havia d'arribar, que era a la persona que prenia la decisió que estava en el govern i al partit que sustentava el govern", ha resumit.

Preguntada per si de cas no havia fórmules per a protegir a l'administració d'estes activitats, la vicepresidenta ha afirmat que li resulta "complicat" entendre com es portava a terme este procés tenint en compte que, com a exemple, ha explicat que fa uns mesos la Intervenció li va posar "inconvenients" a un ram de 30 euros comprat per a una senyora a la qual van visitar en una residència d'ancians perquè complia 100 anys, tot i que va lliurar el present i està "tot documentat", també l'edat de la resident amb el DNI. "I ho paguem nosaltres de la nostra butxaca", ha conclòs.

EFECTE DE LA "SOCIETAT POSTCORRUPTA"

Per este motiu, es pregunta "com s'ha robat de milions en milions en esta comunitat quan els filtres són diligents i solvents" i ha afegit que ara es pot estar produint "el concepte de la societat postcorrupta, que fa que totes les alarmes en este moment estiguen funcionant molt bé i això és una assegurança de vida".

En tot cas, ha indicat que és "evident" que existixen fórmules per a poder fer-ho perquè en la Comunitat "s'ha robat com si no hi haguera demà". "Com s'eludia, supose que ficant els informes en un calaix i fent-ho igual, o donant ordres directes a funcionaris perquè pagueren determinades coses amb l'argument de superioritat jeràrquica perquè amb els inconvenients d'Intervenció i Advocacia això no es pot fer", ha indicat, per ca onsiderar que és evident que els òrgans de fiscalització i control feien el seu treball i no se'ls feia cas i ara "sí".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento