Comunitat Valenciana

Interior insta reflexionar més sobre la prevenció de l'assetjament escolar que sobre el càstig després del cas de Palma

  • El secretari d'Estat de Seguretat del ministeri de l'Interior, Francisco Martínez, ha afirmat este divendres, en ser preguntat pel cas de la xiqueta de huit anys agredida en un centre educatiu de Palma de Mallorca: "No sé si la reflexió més important que hem de fer és la que té a vore amb la possibilitat de càstig sinó més bé amb la necessitat de prendre les lliçons necessàries d'este cas i previndre i detectar a temps", ha dit.
El secretario de Estado de Seguridad, Francisco Martínez.
El secretario de Estado de Seguridad, Francisco Martínez.
EUROPA PRESS
El secretario de Estado de Seguridad, Francisco Martínez.

Seguidament, ha afegit: "Em quede més amb este missatge que amb el de la sanció i el càstig, que no deixa de ser un cert fracàs de tots els instruments de prevenció".

Així s'ha expressat el secretari d'Estat de Seguretat a l'acte de lliurament dels diplomes del III Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centres Educatius i els seus Entorns, celebrada en un col·legi d'Alfafar (València), i en què també ha intervingut el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.

Inquirit per si de cas els suposats responsables són "impunibles", ha dit també que se'n va a tractar que "no es torne a repetir" i que "siguem capaços tots, amb una implicació absolutament necessària de la societat civil i dels propis menors, de detectar els casos a temps, que em sembla molt més important com a reflexió que la de les conseqüències sancionadores".

Sobre l'evolució de les investigacions, Martínez no ha volgut fer valoracions, però ha destacat que "davant de casos molt preocupants s'ha posat en marxa tota la maquinaria dels poders públics, els jutges, les administracions públiques i la policia i la Guàrdia Civil", amb l'objectiu "no només de detectar estos casos a temps" sinó també de "previdre'ls, intervindre, i en els casos en els quals ja s'ha produït, resoldre'ls".

"MILLORAR LES FORMES DE DENUNCIA"

El secretari d'Estat ha subratllat que per al Ministeri de l'Interior és "una prioritat" treballar en este aspecte i ho fa "cada dia" per a "millorar les formes de denuncia, les possibilitats d'accés a la Policia i la Guàrdia Civil, i detectar els casos que es poguessin produir".

Finalment, davant de la pregunta de si es va produir un assetjament previ en el cas de Palma i sobre si va fallar el protocol, Martínez ha declarat: "Preferisc no pronunciar-me i deixar que els qui han de fer la investigació ho facen sense influències i comentaris externs i vore a quines conclusions arriben".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento