Comunitat Valenciana

Les obres de l'anell ciclista de València s'adjudiquen a Pavasal i començaran a començament de novembre

  • La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat este divendres adjudicar les obres del futur anell ciclista de la ronda interior de la ciutat de València a l'empresa Pavasal, per un import de 683.680 euros, com ha informat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la roda de premsa posterior a esta reunió.
Recreación del futuro anillo ciclista de Valencia en la calle Xàtiva
Recreación del futuro anillo ciclista de Valencia en la calle Xàtiva
EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Recreación del futuro anillo ciclista de Valencia en la calle Xàtiva

L'edil ha destacat que els treballs començaran a començament de novembre i ha recordat que tindran un termini d'execució de cinc mesos. Ha indicat que esta és una "obra fonamental per a articular la nova xarxa de carril bici de la ciutat", i alhora ha ressaltat que serà un punt des del que es connectarà amb altres carrils bicis i ha considerat que servirà per a "incrementar l'ús de la bicicleta a la ciutat".

Grezzi ha explicat que el projecte va sortir a licitació amb un pressupost base de 852.469,35 euros i ha precisat que l'adjudicatària ha presentat una oferta a la baixa d'un 19,80% respecte al preu base. Alhora, ha comentat que es van descartar les ofertes plantejades per cinc empreses per presentar "baixes temeràries" i "desproporcionades".

A partir de l'acord adoptat a la Junta de Govern Local d'esta jornada, l'adjudicatària té un termini de deu dies per a dipositar la garantia definitiva que se li exigix, un 5% del preu establit, en concret, 28.251,25 euros, amb la finalitat de donar pas a la firma del contracte definitiu.

El responsable municipal de Mobilitat Sostenible ha ressaltat la "importància" de l'adjudicació d'este projecte, tenint en compte l'"expectació" que ha generat la creació d'este anell ciclista, que farà possible recórrer el centre de la capital valenciana en bicicleta.

La infraestructura discorrerà per la calçada, per a evitar "un recorregut tortuós" i alliberar espai per al vianant, com ha apuntat Grezzi en la seua presentació la primavera passada, i tindrà una longitud de més de 4,6 quilòmetres. El traçat tindrà doble sentit i una amplada de 2,5 metres per a "garantir una circulació segura" i evitar que "quede obsolet en poc temps".

"LA MENOR AFECCIÓ POSSIBLE"

El regidor ha destacat que es procurarà que l'execució de les obres de l'anell ciclista tinga "la menor afecció possible" sobre el trànsit i el dia a dia de la ciutat, especialment, en dates en les quals tinguen lloc celebracions culturals o festives com "Nadal o Falles".

En este sentit, Grezzi ha assegurat que "tot el pla de treball es portarà a terme en coordinació amb l'empresa adjudicatària i amb tècnics de Mobilitat" per a vore a cada moment "com i on actuar" amb la finalitat de minimitzar les molèsties.

Preguntat per les afeccions que les obres tindran sobre les zones de càrrega i descàrrega i sobre parades de taxis com les del carrer Colom, l'edil ha dit que "a mesura que se'n vaja avançant se senyalitzarà i es definiran les zones" per a "garantir la càrrega i descàrrega del comerç de proximitat".

Giuseppe Grezzi ha afegit que "existixen zones definides" i que s'estudiaran totes les aportacions que es facen per a elegir la que resulte més avantatjosa. Respecte a la parada de taxis del carrer Colom, ha apuntat que es queda en esta mateixa via però "no en el mateix lloc perquè ací va l'anell ciclista, sinó en la part de davant".

El responsable municipal ha afegit que en este carrer s'haurà de fer també una "tasca de sincronització semafòrica perquè el pas dels cotxes no entorpisca la circulació dels autobusos de l'EMT", en especial, a les zones en les quals hi ha reculada a les façanes han d'eixir del carril bus.

MÉS QUE UN ANELL CICLISTA

Grezzi ha comentat que l'execució de l'anell ciclista inclou també la instal·lació de aparcabicis amb les millores que oferix l'empresa. L'edil, que ha dit que "es donaran més detalles d'esta infraestructura quan es comencen les obres", ha considerat que la intervenció "no és només un anell ciclista" perquè suposa també "la millora del transport". Com a exemple ha recordat que a la Plaça Tetuan es preveu la reorganització d'illots.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento